maanantai 23. lokakuuta 2017

Uusia haasteita
Niin ne asiat vaan loksahtavat kohdalleen elämässä. Tällä kertaa en tullut valituksi Savonlinnan Oopperajuhlakuoroon, mutta pääsin uusien haasteiden pariin viime viikolla. Minut nimittäin valittiin Lahden Wellamo-opiston laulun tuntiopettajaksi. Opetukseni koostuu sekä ryhmä-, että yksilöopetuksesta ja oppilaina minulla on lapsia, nuoria sekä aikuisia. Uutta haastetta minulle on lasten laulunopetus sekä myös se, että opetan lapsia ryhmässä.

Minulla on opetusta kahtena iltana viikossa Nastolassa ja Orimattilassa. Koin laulunopettajan työn antoisan puolen jo heti alkuun. Oppilaista huomasi, miten he jännittivät minua alkuun, mikä ei ole tietystikään mikään ihme. Uusi laulunopettaja on aina sellainen asia, mikä aiheuttaa jännitystä. Ihanaa oli kuitenkin huomata, miten oppilaat rentoutuivat tunnin aikana. Ja kun se alun pahin jännitys oli kaikonnut, myös laulujen työstämisessä päästiin hyvään vauhtiin. Kysyin yhdeltä nuorelta naisoppilaaltani, että mitä hän teki/ajatteli erilailla, kun työstettävän kappaleen haastava kohta tuli selkeästi aikaisempaa helpommin. Tähän oppilas totesi: "En mä tiedä. Mä vaan kuuntelin, kun sä lauloit ja toistin sen."  Myös se on todella palkitsevaa, kun oppilaat lähtevät tunnilta kiittäen ja hymyssä suin. 

Mielenkiintoista tässä työssä ovat ne kaikki ihmiset, joihin pääsee tutustumaan. Alkuun mielestäni tärkeätä onkin tutustuminen oppilaisiinsa ja yhteyden luominen heihin. Oppijoita löytyy erilaisia ja tunneilla kokeillaankin, mikä mielikuva tai harjoitus toimii kenelläkin oppilaalla.

 Varmasti tulen kirjoittamaan blogissani opetukseen liittyvistä asioista jatkossakin, mutta tärkeätä minulle edelleen on oman instrumenttini kehittäminen. Olin juuri lauantaina laulutunnilla, ja nyt tiedän taas, mitä asioita minun tulee erityisesti työstää. Työn alla minulla on myös uutta ohjelmistoa ja lisäksi pidän säestäjäni kanssa konsertin Lahdessa 13.12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...