maanantai 20. huhtikuuta 2020

Uudenlaisen arjen opetteleminen


Tervehdys,

edellisestä postauksestani on jälleen vierähtänyt aikaa. Olen tässä useampaan otteeseen ollut kirjoittamassa tänne, mutta myös omalla kohdallani tämä uuden arjen opetteleminen on vienyt aikaa ja totuttelua. Tietysti mielessäni on ollut, että ennen pitkää minulla on jälleen aikaa pysähtyä kuuntelemaan omia ajatuksiani ja kertoa täälläkin, mitä minulle kuuluu nyt.

Teen tällä hetkellä vielä toistaiseksi kahta työtä lähes toukokuun puoleen väliin asti; olen lähikaupassa myyjänä ja opetan Wellamo-opistossa laulua tämän kevään etänä. Käytän opetuksessani Teamsia, Zoomia sekä Skypeä. Lisäksi lähetän oppilailleni äänityksiä harjoituksista, joita olemme tunnilla tehneet, sekä teen myös oppilailleni erilaisia äänityksiä niistä kappaleista, joita heillä on työnalla. Tarvittaessa lähetän oppilailleni nuotteja tai muuta laulamiseen liittyvää materiaalia sähköpostin välityksellä. Alkuun tämä etäopetus vähän jännitti minua ja vei vähän aikaakin, että opetukseen alkoi löytymään rutiinia, mutta yllättävän hyvin tähän on kuitenkin alkanut tottua. Tietenkään opetus ei voi olla etänä samanlaista kuin se livenä on, mutta ainakin teen parhaimpani. Ja se riittää.

Yksi harmillinen peruuntuminen tähän kevääseen oli Opera Telluksen The Sound of Music:n esitysten siirtyminen. Nämä esitykset piti alunperin olla juuri viime viikolla Helsingin Kanneltalossa. Tämän takia minulla oli viime viikko lomaa kaupalta.

Yllättävän paljon sitä kuitenkin on tekemistä kotona ja sitä on myös oppinut pysähtymään hetkeen erilailla kuin yleensä normaaliarjessa ja olen tänä epidemia-aikana oppinut ehkäpä myös olemaan armollisempi itseäni kohtaan. Olen kuitenkin luonteeltani sellainen tyypillinen suorittaja-luonne. Ja onhan tässä uudessa arjessa muitakin hyviä puolia, sillä nyt olen itse esimerkiksi innostunut kokeilemaan uusia reseptejä, tehnyt kevätsiivousta, pitänyt etäviinittelyitä ystävieni kanssa, sekä keskustellut isänikin kanssa Skypen välityksellä.


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja muistetaan tsempata toinen toisiamme tämän arjen keskellä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...