keskiviikko 16. joulukuuta 2015

B-kurssin jälkipuintia


On tässä moneen otteeseen tullut kirjoitettua tulevasta B-kurssistani ja nyt se on sitten takanapäin ja voin olla tyytyväinen lopputulokseen. Facebookin puolella olen jo maininnut etten ollut suoritukseeni täysin tyytyväinen, mutta todella harvoin olenkaan. Itsekriittisyys ei olekaan mikään outo asia tällä alalla. Annetaan kuitenkin arvosanan puhua puolestaan: sain tutkinnostani 5/5. Voin siis hyvillä mielin jatkaa laulun opiskelua.

Tutkinnossani oli mukavasti kuulijoita ja oli ihanaa laulaa. Esitin konsertissa seuraavat kappaleet:

1. J. S. Bach: resitatiivi ja aaria: "Wiewohl... Ich will dir mein Herze schenken..." oratoriosta Matteus-passio
2. J. Sibelius: Säv, säv, susa
3. F. Schubert: Gretchen am Spinnrade
4. C. Gounod: Margueriten resitatiivi ja aaria: "Que vois je là?... Ah! Je ris de me voir..." (jalokiviaaria) oopperasta Faust
5. H. Wolf: Blumengruss
6. R. Strauss: Cäcilie
7. T. Pylkkänen: Kaivotiellä
8. W. A. Mozart: Fiordiligin resitatiivi ja aaria: "Temerari... Come scoglio..." oopperasta Così fan tuttePalautteessa sain kiitosta tulkinnastani, olemuksestani lavalla ja varmuudestani esiintyjänä. Ylä-äänet aukeavat hienosti ja samoin myös ala-äänet kuuluvat, mikä ei ole sopraanolle mikään itsestäänselvyys. Asioita, joita minun täytyy työstää ovat tekstin selkeys ja nyanssit. Isolla äänellä on yllättävänkin haastavaa laulaa hiljaa, mutta kaikkia asioita ei voikaan oppia samaan aikaan. Lisäksi ranskan kielessä minulla on työstämistä, minkä itsekin kyllä tiesin ja italian kielen sanapainoja täytyy tarkistaa.

Eilinen päivä meni potiessa resitaalin jälkeistä krapulaa. Aina näiden suurten ponnistusten jälkeen mielen valtaa hetkeksi tyhjä olo. No, se kuuluu asiaan ja kestää yleensä vain sen seuraavan päivän. Tänään olin taas harjoittelemassa, sillä laulan jouluaattona Honkanummen siunauskappelissa kahdessa eri hartaudessa ja nyt kun B-kurssi on tehty, voin keskittää harjoittelussani enemmän huomiota Savonlinnan Oopperakuoron ohjelmistoon. Toki olen jo innolla suunnittelemassa omaa tulevaa ohjelmistoani.

Haluan vielä kiittää kaikkia ihmisiä, jotka olette tukeneet, kannustaneet ja uskoneet minuun laulutaipaleeni aikana. Kiitokset myös ihmisille, jotka olitte kuuntelemassa B-kurssiani. Se lämmitti sydäntäni kovasti. Erityisesti haluan kiittää opettajaani Sirkkaa, jota ihailen ja arvostan suuresti sekä pedagogina että ihmisenä. Toiset hyvin erityiset kiitokset menevät ihanalle säestäjälleni Robertille, jonka kanssa on ollut mahtavaa esiintyä tämän 2,5 vuoden ajan. Yhteistyötä on ollut nautittavaa tehdä ja nyt se päättyikin sitten B-kurssiini, kun hän jäi eläkkeelle.


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...