sunnuntai 6. joulukuuta 2015

B-kurssia kohti


Reilun viikon päästä teen klassisen laulun B-kurssitutkinnon koulumme kamarimusiikkisalissa. Sitä sanotaan myös päättöresitaaliksi tai päättökonsertiksi, joka tehdään ennen valmistumista. Kyseessä on konserttiluontoinen tilanne, joka arvioidaan suullisesti ja saan siitä myös arvosanan.

Minulla oli vähän yli kuukauden tauko klassisen laulun esiintymisistäni selkävaivani vuoksi. Viime viikon tiistaina esiinnyin koulumme tiistaimatineassa. En ollut esiintymiseeni täysin tyytyväinen, mutta ihan kelpo suoritus tauon jälkeen. Tämän viikon tiistaina esitin koko kurssiohjelmani koulumme tiistaikonsertissa ja yllättävän hyvin jaksoin laulaa. Pääsen vielä ensi viikon tiistaina esittämään koko ohjelman ja h-hetki koittaa ma 14.12. klo 17. Varasimme tällä viikolla mieheni kanssa palkintomatkan vuodenvaihteeseen. On se ihanaa päästä sitten hetkeksi ja ansaitusti rentoutumaan yhdessä.

Viikonloppuna vietimme 3-vuotispäiväämme. Molempien mielestä vaan tuntuu kuin olisimme olleet yhdessä pidemmänkin aikaa. Yksi tärkeimpiä asioita on, että musiikinalan ihmisellä on semmoinen kumppani, joka ymmärtää, miten paljon aikaa laulaminen vie päivittäin ja miksi olen juuri tällä alalla. Vaikka mieheni ei ole saman alan ihminen, hän ymmärtää nämä asiat silti.


Vielä on ensi viikko aikaa harjoitella ennen B-kurssiani. Osaan kappaleet hyvin. Tällä hetkellä asia, jota vielä täytyy työstää, on tulkinnan syventäminen. Vietin tänään itsenäisyyspäivää kotona enkä lähtenyt kouluun harjoittelemaan. Tässä vaiheessa oli fiksumpaa pitää kuuntelupäivä. Kävimme päivän aikana myös Kukkilassa mieheni vanhempien luona.

Oikein ihanaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni! :) 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogihaaste

Moikkelis, päätin tarttua Päijätmedian upean Elsalinnean heittämään haasteeseen ja vastata seuraaviin 30 kysymykseen. 1. Koko nimesi ...