tiistai 14. maaliskuuta 2017

Lauluvihko


Edellisestä blogikirjoituksestani on jälleen vierähtänyt hetki. Päivät ovat täynnä puuhaa ja silloin kun olisi aikaa kirjoittaa blogia, olenkin halunnut vain rentoutua päivän touhuista ja viettää aikaa mieheni kanssa.

Lauluhommissa on ollut nyt vähän kriisiä, mutta kevään myötä sekin on saanut uutta nostetta, kun kävin lauantaina laulutunnilla.  Sain tunnilla hyviä neuvoja, joiden avulla pääsen jälleen eteenpäin pyrkimyksissäni. Yksi näistä neuvoista oli lauluvihkon pitäminen, johon tulen tästä eteenpäin kirjoittamaan aina harjoittelemani kappaleen sanat. Tarkoitus on saada sanat irti nuottikuvasta ja sitäkautta työstää ensin kappaleen tekstiä ja vasta myöhemmin melodiaa, jonka kuitenkin opin nopeasti. Toki olen aikaisemminkin kirjoittanut laulun sanoja ulos nuoteista, mutta tämä keino ei ole ollut minulla kuitenkaan läheskään jokaisen kappaleen kohdalla käytössä. Varsinkin aarioiden kohdalla tämä keino toimii erinomaisesti, kun aariat ovat yleensä hyvin pitkiä (saattavat olla esimerkiksi 5-7 aukeamaakin) ja niissä toistuu usein sama teksti moneen kertaan. Itse myös huomasin, miten kätevää laulun sanojen kirjoittamisen jälkeen on kääntää laulu suomeksi vihkon viereiselle sivulle. Näin uutta kappaletta tulisikin alkaa harjoittelemaan tekstilähtöisesti.

Oma äitini totesi tänään, miten elän parhaillaan ruuhkavuosia. Siltä se kieltämättä tuntuukin, kun päiviin sisältyy niin paljon erilaisia asioita. Tästä hyvä esimerkki on viime lauantai, jolloin olin aamupäivästä ensin Helsingissä laulutunnilla, myöhemmin päivällä Lahdessa 2-vuotiaan Nitan syntymäpäivillä ja illaksi menin vielä töihin kaupalle. Huomenna minulla kello soi jo klo 5.20, kun menen aamuvuoroon.

Elämä on ihanaa! Tärkeintä on vaan se oma asenne ja tietysti myös se, että muistaa välillä levätäkin.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...