maanantai 15. toukokuuta 2017

EsiintymisiäTällä hetkellä päivät ja viikot menevät elämässäni hyvinkin nopeasti, ja juuri, kun yhdestä koitoksesta on selvitty, seuraava koitos on edessäpäin. Silloin on hyvä pystyä elämään päivä kerrallaan, vaikka tottakai se kevään tärkein koitos on mielessä ja koko ajan siellä takaraivossa.

Ristinkirkossa

Tällä viikolla olin mukana kahdessa Haydnin Stabat Materin esityksessä, jossa Anastasia Ensembleä ja kamariorkesteria johti Markus Tikkanen. Itse sain jälleen kunnian laulaa sekä kuorossa että solistina. Muina solisteina lauloivat mahtavat: Satu Vesa (14.5.), My Johansson (10.5), Petri Vesa ja Marko Orvo. Meillä oli siis kaksi esitystä: 10.5. Ristinkirkossa ja 14.5. Nastolan kirkossa.

Haydnin Stabat Materia esitetään harvoin, ja sainkin tässä samalla uuden teoksen ohjelmistooni. Musiikki on todella kaunista ja soolo-osuudet eivät ole mitään ihan helppoja. Omissa sooloissani harjoittelin erityisesti teoksen lopussa olevia sooloja, joissa on nopeita kuvioita. Teoksen yksi näyttävimmistä osista on mielestäni ehdottomasti Virgo virginum praeclara, jossa sekä solistit että kuoro laulavat. Tätä kvartettia olikin erityisen mukava laulaa.Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään viimeisiä koitoksiani. Tämän viikon perjantaina pidän anoppilassa kotikonsertin juuri ennenkuin lähden Savonlinnan Oopperajuhlakuoron harjoitusleirille hotelli Rantapuistoon. Harjoitusleirin jälkeen onkin luvassa kevään päätavoitteeni, nimittäin pääsykokeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...