perjantai 23. kesäkuuta 2017

Oma polku


Olen tässä lähiaikoina miettinyt, että mikä on se minun oma polkuni tässä kohtaa elämässäni.  Olemme mieheni kanssa haaveilleet isommasta asunnosta ja kävimme viime viikolla katsomassa muutamaa asuntoa. Molemmat pidimme kovasti asunnosta, joka on Pyhättömällä. Asunnossa on juuri remontoitu keittiö ja vessa. Keittiö on tilava, ja erityisesti meidän molempien mieleen. Asunnossa on myös vaatehuone sekä iso, avara olohuone, johon meillä mahtuu kaikki tarpeellinen, myös piano. Asunnon hintakin on hyvin edullinen, mikä johtuu varmasti myös asunnon sijainnista. Asunto on kauempana keskustasta kuin aikaisempi asuntomme, mutta ei meistä kumpikaan kuitenkaan haluaisi asua ihan keskustassa. Ihanaa on, kun on vähän luontoa ympärillä. Lenkkipolkukin on ihan asunnon nurkilla.



Monesti ihmiset eivät tule ajatelleeksi sitä, miksi laulajan tie on niin pitkä ja miksi jatkuvasti jokaisella laulajalla on jotain kehitettävää. Laulajan tie on hyvin pitkä, koko elämän kestävä prosessi. Siihen sisältyy myös erilaisia vaiheita. Itselläni on nyt sellainen vaihe menossa, että etsin sitä omaa persoonaani ja sitä, miten toisin oman persoonani esiin laulamissani kappaleissa. Kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta ja haastavalta. 

Oma polkuni vei minut nyt toista kesää perättäin Savonlinnaan, jossa laulan tänäkin kesänä Oopperajuhlakuorossa. Kesäasuntoni on ihana ja  kodikas yksiö aivan sataman lähellä. Sijainti on siis todella hyvä. Laulan tänä kesänä seuraavissa teoksissa: W. A. Mozartin Die Entführung aus dem serailissa, A. Sallisen Kullervossa ja L. van Beethovenin Missa Solemniksessa.
Savonlinnaan oli ihana tulla, tänäkin kesänä. Ihan kuin olisi tullut toiseen kotiinsa. Ympäristö ja ihmiset täällä ovat aivan mahtavia ja Savonlinna on muutenkin niin näkemisen arvoinen kaupunki, varsinkin näin kesällä. Saavuin tänne viime viikon torstaina ja tuntuu, kuin olisin ollut täällä jo paljon pidempään. Se tulee näistä intensiivisistä harjoituspäivistä ja siitä, miten paljon asioita saattaa sisältyä yhteenkin päivään.

Oma miehenikin saapui juhannukseksi luokseni Savonlinnaan. On todella ihanaa päästä viettämään juhannusta ensimmäistä kertaa Savonlinnassa.  


Ihanaa juhannusta kaikille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...