keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Sanat merkitsevät

Kun on alle 2 kuukautta h-hetkeen, yllättävän tärkeätä on ympärillä olevien läheisten tuki, kiinnostus ja tsemppaaminen meidän häitä ajatellen. Itse olen tehnyt kaupalla nyt pääasiassa iltaa, ja se kuormittaa henkisesti ihan erilailla kuin aamuvuorot. Nyt vielä mieheni alkaa tekemään kolmivuorotyötä minun kaksivuorotyöni rinnalla, ja tietysti sitä silloin alkaa helposti stressaamaan, miten aika riittää tähän kaikkeen. 

Uskaltaisin myös väittää, että mikäli ei ole ollut järjestämässä häitä, ei ehkä välttämättä tiedä, miten työlästä ja aikaavievää se on. Ihanaahan ja ainutlaatuista tämä on, mutta ei me oltaisi ennalta uskottu, miten paljon huomioitavia asioita häiden järjestämisessä onkaan. Ja tietysti, kun kyseessä on omat häät, kaikki asiat haluaa miettiä ja suunnitella mahdollisimman tarkkaan. Sitä toivoo sen näkyvän myös ulospäin, että ollaan nähty vaivaa. Lisäksi minä olen vielä aika perfektionisti.

Sanat ja eleet merkitsevät paljon, joita saa läheisiltä tämän kaiken keskellä. Niillä on yllättävänkin suuri merkitys, ja ne kertoo itselle siitä, että ihmiset välittävät. Ylipäätään se, että kysytään, mitä meille kuuluu tai miten me pärjätään/edetään häävalmisteluiden kanssa merkitsee paljon. Myös avun tarjoaminen on ihana ele, vaikka halutaankin tehdä lähtökohtaisesti kaikki itse.

Itselläni oli aika paha mieli alkuviikosta, ja siihen vaikutti useampi edellä mainitsemani asia. Kaasot tulivat silloin luokseni ja toivat samalla lounasta.  Myös mieheni pääsi yllättämään minut töiden jälkeen ruukkukrysamteemilla sekä suklaalevyllä. Ihanaa, että elämässäni on tällaisia ihmisiä.

Miten tärkeätä se läheisten tuki on ollut muille morsiamille ja miten sitä on teille osoitettu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...