maanantai 6. toukokuuta 2019

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan


Kuva: Heli Mielonen


Heippa kaikille lukijoilleni!

Aikaa on taas vierähtänyt, ja en ole hetkeen kirjoittanut. Töitä on tehty ja olen pyrkinyt ottamaan päivän kerrallaan. Tämä onkin hyvä muistisääntö, moneenkin asiaan.
Laulajan ammatti on edelleenkin sellainen, minkä vielä useampi ihminen mieltää harrastukseksi.
Laulunopetukseni wellamo-opistossa päättyi tämän kevään osalta huhtikuun lopussa. Opetukseni siellä jatkuvat jälleen syyskuun alussa. Toki minulla on tällä hetkellä muutama yksityisoppilas, jotka käyvät tunneilla kotonani. Itse asiassa yksi uusi oppilas on tulossa tunnille keskiviikkona.

Sain huhtikuussa tietää, että minut on valittu Kangasniemen laulukilpailuihin, jotka pidetään nimensä mukaisesti Kangasniemellä 13.-14.7. Näin suuri tavoite vaatii työntekoa ja kokonaisvaltaista valmistautumista. Ne ihmiset, jotka mieltävät tämän harrastukseksi eivät välttämättä tule ajatelleeksi, ettei sitä vaan "käydä siellä vähän laulamassa." Toki olen ollut Kangasniemellä kisoissa aikaisemminkin vuonna 2014, ja siitä on valmistautumisessa apua.

Pidän Lahdessa konsertin 5.6., jossa esitän kaikki kilpailukappaleeni. Pyrin tekemään joka päivä jotain tavoitteeni eteen. Käyn laulutunneilla, harjoittelen säestäjäni kanssa, harjoittelen yksin sekä kokonaisuuksia että joitakin muutamia erityisen haastavia kohtia, tarkastelen tekemiäni käännöksiä näistä lauluista, äänitän harjoituksia ja kuuntelen niitä jne.. Tähän lisäksi myös huolehdin omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistani, sillä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Liikunta on laulajalla yllättävänkin tärkeässä asemassa. On tärkeätä harrastaa monipuolista liikuntaa, ja siihen minä aion nyt panostaa. Esimerkiksi huomenna päiväni alkaa joogalla. Huollatan kehoani myös käymällä säännöllisesti hieronnassa.

Tämän suuren tavoitteen lisäksi täytyy myös olla pienempiä ns. välitavoitteita, joista yksi minulla on esimerkiksi tuo tuleva oma konserttini. Laulajan arki on sitä, että töitä tehdään jatkuvasti ja sinnikkäästi. Päivitetään CV:tä, lähetetään hakemuksia, käydään koelauluissa ihan myös sen harjoituksen vuoksikin. Ylipäätään sekin, että ollaan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon esillä. Parhaimmillaan yksi onnistunut keikka voi poikia lisää esiintymisiä. Kilpailu on kovaa ja myös pettymykset kuuluvat siihen. Tärkeätä on kuitenkin aina jatkaa yrittämistä ja työntekoa. Koskaan ei voi tietää, milloin se osuu juuri omalle kohdalleen, että on "juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...