sunnuntai 17. elokuuta 2014

Messukeikalla Salpausselän kirkossa


Olin tänään esiintymässä Salpausselän kirkon messussa. Herätyskelloni soi jo klo 6. Menin kahdeksan aikoihin kouluun avaamaan ääneni ja annoin avomiehen nukkua rauhassa kotona. Kanttorin kanssa olimme sopineet tapaavamme kirkossa yhdeksän pintaan. Kävimme silloin läpi esityskappaleet.


Lauloin messussa neljä kappaletta, yhden vastausmusiikkina ja kolme ehtoollisen aikana. Ensimmäinen kappaleeni oli monelle kuulijalle ja myös kanttorille tuntematon (P. Simojoki: Elämän siiville). Yleisö piti erityisesti tästä kappaleesta. Tämän kappaleen lisäksi Simojoella on myös muita hyviä kappaleita. Ehtoollisen aikana lauloin seuraavat kappaleet: J. Salminen: Saviruukku, V. Viitasalo: Paljon on aihetta lapsella kiittää ja viimeiseksi O. Merikanto: Kiitos sulle, Jumalani.

Olen ollut samassa kirkossa esiintymässä aikaisemminkin reilu vuosi sitten. Kirkko on aika pieni, mutta siellä on mukava laulaa. Messukeikoilla, kuten arvata saattaa, yleisö on pääasiassa ikäihmisiä. Sanoisin, että tämän tyyppiset keikat ovat todella mielekkäitä laulajalle niiden esiintymisten vastapainoksi, kun lauletaan arvioivan lautakunnan edessä. Ikäihmiset ovat aina todella kiitollisia ja mielissään, kun kuulevat laulumusiikkia.

Tämä esiintyminen oli yksi muiden joukossa. Tavoitteenani on esiintyä tulevana lukuvuonna mahdollisimman paljon. Myös oma konsertti on suunnitteilla ja työstän jo ohjelmistoa sitä ajatellen. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...