torstai 21. elokuuta 2014

Kohti kolmatta amk-vuottani


Pian alkaa kolmas amk-vuoteni. Alkava syyslukukausi saattaa olla toistaiseksi kiireisin syksy minulla. Tiedossa on muun koulunkäynnin lisäksi muun muassa oopperaproduktiota, muutama koelaulu ja oma laulukonsertti.
          
Olen mukana tosiaan kahdessakin eri oopperaproduktiossa tulevalla lukukaudella. Toinen tulee ensi-iltaan nyt tämän vuoden puolella ja toinen sitten heti 2015 alkuvuodesta. Kaikista näistä produktioista tulee luonnollisesti merkintä ansioluetteloon. Laulajan on siis hyvä olla kaikessa mukana, missä vaan pystyy olemaan. Ilmoitin eilen itseni koelauluun, joka on 27.9. Päätin myös oman konserttini ajankohdan ja olen myös miettinyt ohjelmistoani konserttiin. Tavoite olisi pitää oma konsertti lokakuun puolivälissä. Siitä reilu viikko eteenpäin ja minulla on tiedossa toinen koelaulu. 

Suoritan koulussa ikäihmisten musiikkitoiminnan ohjaaminen -kurssia. Siihen liittyen minun täytyy yhtenä kurssin osasuorituksena lukea yksi kirja ja tenttiä se koulun alkaessa. Kirja on Leonie Hohenthal-Antin kutkuttavaa taidetta. Kirja käsittelee taidetoimintaa seniori- ja vanhustyössä. Mitä nyt olen sitä jo aloittanut lukemaan, niin vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta kirjalta. Yksi osasuoritus on ikäihmisen haastattelu. Ajattelin haastatella omaa äitiäni. Äitini täyttää kuitenkin marraskuussa jo 69-vuotta, joten hän menee ihan ikäihmisestä. Käytännön osana kurssiin kuuluu 5           vuorovaikutteista musiikkituokiota ikäihmisille. Pidimme opiskelukaverini kanssa keväällä kolme tuokiota ja syksyllä meidän täytyisi pitää vielä muutama. Käytännön puoleen kuuluu myös ikäihmisille suunnattu konsertti. Sekin olisi aikomuksena saada pidettyä mahdollisimman pian pois alta.

Syksyisiä värejä
Ennen koulun alkua meidän olisi tarkoitus lähteä käymään avomieheni, äitini ja veljeni kanssa äitini omistamalla mökillä. Äiti on perinyt sen vanhemmiltaan. He ostivat tämän mökin äidin ollessa lapsi. Itsellänikin on paljon muistoja tällä kesäpaikalla vietetystä ajasta lapsuudessani. Mökki on Kylmäkoskella, mikä on Tampereen suunnalla ja lähimpänä paikkana siinä on Toijala.

Varsinaiset kesäkelit taitavat jo olla takana ja edessä syksy ja alkava lukuvuosi. Odotan innolla alkavaa lukuvuotta ja uusia haasteita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...