tiistai 26. heinäkuuta 2016

Schubertin Messu Kerimäen kirkossa


Esitimme sunnuntaina Schubertin As-duuri Messun Kerimäen kirkossa. Konsertin orkesterina oli Lapin kamariorkesteri, jota johti John Storgårds. Solisteina lauloivat Kateryna Kasper, Niina Keitel, Tuomas Katajala ja Tuomas Pursio.

Itse pääsin tämän esityksen myötä käymään ensimmäistä kertaa tässä maailman suurimmassa puukirkossa. Valitettavasti minulla ei ole nyt kuvia kirkosta sisältä, mutta myös näistä alla olevista kuvista pystyy näkemään, ettei kyseessä ole ihan tavallinen kirkko.

Tätä kuusiosaista kirkkoteosta kuulee harvoin, ja teos oli myös itselleni entuudestaan tuntematon. Teoksessa kuorolla on paljon laulettavaa, mistä pääsisikin nauttimaan sunnuntaina. Tuntui hienolta päästä laulamaan tätä teosta. Itselläni oli vielä sellainen olo, että oma ääni ja kroppa toimivat hyvin.


Itä-Savon Sanomien arvion konsertista voi lukea seuraavan linkin kautta: http://www.ita-savo.fi/teemat/oopperajuhlat/arvio-harvinainen-ja-kaunis-mestariteos-347302Vähiin alkaa käymään päivät Savonlinnassa. Tällä viikolla on vielä Otellon viimeiset esitykset keskiviikkona ja perjantaina. Jo tässä vaiheessa voin sanoa, että olen saanut viettää täällä ihan mahtavat kuusi viikkoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...