sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

1,5 viikon roadtrip


Tämä kahden viikon lomamme on ollut reissaamista ja lomailua neljässä eri paikassa: Salo-Kylmäkoski-Kangasniemi-Kuopio.

Ensimmäinen kohteemme oli Salo, jossa sijaitsee isäni mökki.
Mieheni kanssa olimme nyt ensimmäistä kertaa yhdessä tällä mökillä. Saimme viime kesänä sinne kutsun, mutta juuri silloin olivat minun polttarini. Itse olin viimeksi käynyt isäni mökillä varmaan 10 vuotta sitten. Isäni on upeasti kunnostanut mökkiä. Sinne on rakennettu kuisti, lasitettu parveke ja kattokin on laitettu uusiksi. Myös pihamaahan on panostettu ja sinne on istutettu erilaisia kukkia. Pihamaalta löytyy myös kasvimaa.

Vietimme iltaa isäni ja hänen naisystävänsä kanssa. Pääsimme nauttimaan myös mökin saunasta ja tarjoilut olivat todella mahtavat.
Täältä matkamme jatkui äitini omistamalle Kylmäkosken mökille. Vietimme juhannusta tällä kyseisellä mökillä äitini ja veljeni kanssa. Nyt saimme kuitenkin olla ihan kahdestaan. Matkan varrella oli Urjalan makeistukku, jossa poikkesimme myös.
Kylmäkoskella kerkesimme olemaan sunnuntaista perjantaihin ennen Kangasniemelle menoa. Kelit eivät olleet meidän siellä ollessamme niin lämpimät, mitä ne ovat yleensä heinäkuussa. Yksi aurinkoisempi ja lämpimämpi päivä kuitenkin oli, ja se päivä menikin pääasiassa maalaamishommissa. Toki myös rentouduimme ja saunoimme siellä. Olemme kuitenkin mieheni kanssa molemmat sellaisia ihmisiä, että olemme mökillä aina kovasti tekemässä ja touhuamassa jotain. Mökillä haluamme viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona.
Kangasniemellä majoituimme omakotitalossa mieheni vanhempien kanssa. Kangasniemen laulukilpailut ovat olleet yksi tämän vuoden tavoitteitani siitä asti, kun sain tietää valinnastani kilpailuihin.

Olen harvoin täysin tyytyväinen laulamiseeni, ja niin kävi tälläkin kertaa. Jokainen esiintymiskokemus on joka tapauksessa tärkeä laulajalle, sillä aina niistä jotain oppii. Alkukilpailun jälkeen sain jokaiselta lautakunnan jäseneltä palautteen kasvotusten, ja palaute onkin todella arvokasta laulajalle. Sen ansiosta tiedän, mihinkä asioihin minun tulee kiinnittää huomiota harjoittelussani. Nyt matka jatkuu jo seuraavia tavoitteita kohti.  Tässä kohtaa yksi viisas ihminen sanoisikin: "Ei pidä jäädä tuleen makaamaan!"


Hiltulanlahti
Maisema Puijon tornista

Näitä yllä olevia kuvia katsellessa tulee väkisinkin miettineeksi, miten kaunis onkaan Suomen luonto. Tämän vuoden aikana olimme olleet ulkomailla jo pariinkin otteeseen, ja nyt oli mahtavaa viettää tämä loma kokonaan Suomessa. Niin paljon on Suomessakin nähtävää ja koettavaa!

Kävimme mieheni kanssa nyt ensimmäistä kertaa Kuopiossa yhdessä. Itse olin käynyt Kuopiossa viimeksi joku 10 vuotta sitten ja miehelleni tämä oli ensimmäinen kerta. Majoituimme Hiltulanlahteen tätini mökille. Näimme myös molempia Kuopiossa asuvia serkkujani ja heidän lapsiaan. Nämä lapset ovat olleet viimeksi ihan pieniä, kun näimme viimeksi. Tätini vei meidät Puijon torniin ihailemaan maisemia. Tämä on yksi niistä ehdottomista nähtävyyksistä mikäli joskus käyt Kuopiossa.

Kotiin saavuimme keskiviikkona ja kotiin olikin todella kiva tulla tämän reissun jälkeen. Meidän roadtrip kesti 1,5 viikkoa ja sille tuli pituutta noin 1200 km.

Huomenna palaamme molemmat jälleen töihin.

Eipä muuta kuin oikein hyvää ja aurinkoista viikon alkua kaikille lukijoilleni!

 1 kommentti:

  1. Ihania kuvia kesäisestä Suomesta! Just niin kuin sanoit, Suomi on kaunis maa, eikä aina tarvitse lähteä ulkomaille nähdäkseen upeita paikkoja. Ja kyllä mökkeily on suomalaiselle niin lähellä sydäntä ❤ Kivaa loppuviikkoa ja alkavaa elokuuta :)

    VastaaPoista

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...