tiistai 2. heinäkuuta 2019

Miten minä lataan akkuja?Kun opiskelin Lahden ammattikorkeakoulussa, muistan olleeni huono akkujen lataaja. Tämä vaikutti yöuniini, sillä työstin työnalla olleita kappaleita yöaikaankin, ja eihän sitä silloin saanut mitenkään hyvin nukuttua. Kovan työnteon vastapainoksi on luonnollisesti hyvä osata myös ladata niitä akkuja, ettei "pala loppuun". Tähän alle olen listannut niitä asioita, joiden avulla minä lataan akkujani.


Jooga/pilates/bodybalance

Kävin viimeksi eilen illalla bodybalancessa, ja se teki todella hyvää. Bodybalancessa pidän siitä, kun tunnilla saattaa saada hienkin pintaan ja vastavuoroisesti siellä myös venytellään ja keskitytään kehonhuoltoon. Pidän myös joogasta sekä pilateksesta. Käyn tunneilla Fitness24Sevenissä, jossa on bodybalancen lisäksi myös joogaa. Pilatesta siellä ei ainakaan tällä hetkellä ole. 


Musiikin kuuntelu

Kuuntelen paljon klassista musiikkia, mitä minulla on sillä hetkellä työnalla. Lisäksi työni puolesta kuuntelen myös niitä kappaleita, joita lauluoppilaani työstävät. Silloin kun olen vapaalla, kuuntelen mielelläni jotain ihan muuta. Välillä on mukavaa laittaa jotain oikein rauhoittavaa musiikkia päälle, vaikkapa samalla kun venyttelee.


Lukeminen

Lukeminen kuuluu minulla monesti lomaan. Kun taas arjessa minulla meinaa olla liian vähän aikaa lukemiseen. Nyt olen kuitenkin innostunut Storytellin äänikirjoista, vaikka mielestäni lukukokemukseen parhaimmillaan kuuluukin se, että kirjaa pääsee samalla hypistelemään. Äänikirjat ovat silloin käteviä, kun samalla haluaa tehdä jotain muuta. Äänikirjat ovat myös hyvä vaihtoehto musiikin kuuntelemiselle esimerkiksi lenkillä ollessaan tai matkustaessaan.Oma aika

Vaikka kovasti teemmekin mieheni kanssa asioita yhdessä, vastapainoksi sitä välillä kuitenkin kaipaa sitä omaa aikaa, jolloin voi tehdä niitä omia asioita, kuten blogin kirjoittaminen, lukeminen, omien sarjojen katsominen Netflixistä. Ylipäätään sellainen oma aika on itselleni tärkeätä, jolloin kerkiää oikein kunnolla pysähtymään ja miettimään, mitä asioita omassa päässä juuri silloin pyörii. Siinä samalla monesti tulee vähän tehtyä pientä itsetutkiskelua ja analysoitua, miltä elämä milläkin hetkellä tuntuu, ja miten kiitollinen sitä onkaan asioista, joita on elämässään.


Leffan tai sarjan katsominen

Yhdessä rentoudumme iltaisin katsomalla jotain sarjaa ja välillä katsomme myös leffoja. Yleensä arki-iltaisin tähän jälkimmäiseen ei kuitenkaan ole tarpeeksi aikaa. Katsoimme juuri kaikki Frendit varmaan kolmatta kertaa yhdessä ja sitten aloitimme Blacklistin viimeisimmän kauden katsomisen Viaplaysta. Tämä jälkimmäinen on muuten jännä sarja, voin ehdottomasti suositella.


Miehen ja/tai ystävien kanssa

Välillä sitä haluaa ladata niitä akkuja viettämällä sosiaalista elämää miehen ja/tai ystävien kanssa sellaisen porukan kanssa, jossa tietää viettävänsä takuuvarmasti hauskan illan. Minulla on muutama oikein hyvä ystävä, joiden kanssa tavataan monesti lounaan merkeissä tai musiikkiin liittyvissä yhteisien projektien kautta. Minulla on lisäksi vakkarihieroja, vakkarikampaaja, vakkariripsienhuoltaja jne.., joiden kanssa pääsen aina samalla vaihtamaan kuulumisia, kun käyn heidän vastaanotoillaan. Tällaiset hetket päivässä ovat myös niitä kivoja sosiaalisia kohtaamisia. Tietysti ne hetket toimivat samalla myös akkujen lataamisena sekä päivän hemmotteluhetkenä. 


Mökillä tai luonnossa

Meillä alkaa molemmilla mieheni kanssa kahden viikon loma nyt perjantaina. Loman yksi ehdoton kohokohta on Kangasniemen laulukilpailut (13.-14.7.). Ennen sitä pääsemme kuitenkin lataamaan akkuja äitini omistamalle mökille Kylmäkoskelle sekä käymme myös Salossa isäni omistamalla mökillä.

Loma-aikaan ajattelin rauhoittua myös blogini puolella, mutta tarkoitus olisi päivitellä kuulumisiani blogini facebook-sivuilla. Olethan käynyt tykkäämässä jo näistä sivuistani? Suora linkki sivuille löytyy yläpalkista.

 Oikein hyvää heinäkuun alkua kaikille lukijoilleni!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogihaaste

Moikkelis, päätin tarttua Päijätmedian upean Elsalinnean heittämään haasteeseen ja vastata seuraaviin 30 kysymykseen. 1. Koko nimesi ...