lauantai 20. syyskuuta 2014

Koelaulutilaisuudesta


Minulla on tänä syksynä tiedossa useampi koelaulu, joista ensimmäinen oli tällä viikolla koulumme tulevaan produktioon. Koelaulutilanne on usein jännittävämpi kuin esiintyminen konsertissa. Koelauluissa istuu lautakunta kuuntelemassa ja arvioimassa laulajaa. Minulla on jonkun verran aikaisempaa koelaulukokemusta ja tilaisuus ei jännitä minua enää ihan niin paljon kuin aikaisemmin. Mutta se jännittää toki edelleen. Mielestäni jännittäminen kertoo myös siitä, että keskittyy siihen, mitä tekee ja tilanne on silloin itselle tärkeä.

Vaikka tämän viikon koelauluissa lautakunnassa oli minulle ennestään tuttuja ihmisiä, tilanne jännitti silti hiukan. Tämä koelaulu oli samalla myös hyvää pohjustusta tulevaa koelaulua varten. Seuraava koelaulu minulla on jo viikon päästä Savonlinnan Oopperakuoroon. Tiedän, että sinne hakee paljon muitakin. Hakijamäärän takia he järjestävät koelaulutilaisuuksia useampana eri päivänä. Toki hakijaluvut on hyvä tiedostaa ja varsinkin myös sopraanoiden välinen kova kilpailu. Tärkeätä on kuitenkin keskittyä omaan suoritukseen ja olla miettimättä muita hakijoita. Mielestäni jokainen koelaulu on eteenpäin menoa, vaikka ei tulisikaan valituksi. Koelaulutilaisuuksissa on hyvä käydä kokemuksenkin takia.

Koelaulujen lisäksi huomasin juuri, että pääsen lokakuussa esiintymään neljässä eri tilaisuudessa, mikä on aivan mahtavaa! Ensimmäinen niistä on jo 8.10. koulumme kamarimusiikkisalissa lamkin ja conciksen opiskelijoiden yhteisessä konsertissa. Heti seuraavana päivänä olemme menossa opiskelukaverini kanssa pitämään ikäihmisille suunnattua konserttia ja samalla myös pidämme heille vuorovaikutteisen musiikkituokion Harjulan Setlementissä. 14.10. pidän koulussamme oman konsertin ja loppukuusta on tiedossa vielä jotain muuta, josta kerron myöhemmin lisää.

Näin päiväni ovat hyvin musiikin täytteiset. Oopperatreenejä, laulutunteja ym. on myös viikonloppuisin. Tämä viikonloppu minulla on kuitenkin vapaa. Olin eilen illalla Helsingissä laulutunnilla ja saavuin takaisin Lahteen vasta iltaysiltä ja oli niin mahtavaa tajuta, että voin vähän hengähtää pari päivää. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö työstäisi tulevia prokkiksia näinä päivinä.

Eilinen vastaanotto oli todella mukava. Kun tulin junalta, menin suoraan naapureillemme istumaan iltaa. Mieheni oli jo siellä odottamassa minua.


Naapureidemme kissaNaapurissamme asuu siis koulukaverini ja hänen avomiehensä. Tämä koulukaverini pitää myös musiikkiaiheista blogia. Käykäähän lukemassa!

http://lottakosola.blogspot.fi/


Hyvää syksyn alkua lukijoilleni!
 

2 kommenttia:

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...