sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Viikkokatsaus


Edellisessä postauksessani mainitsin, että minulla ei ole tällä viikolla yhtäkään vapaapäivää. Ajattelin, että kerron tämän viikon kulustani. 

Aamuisin rutiineihini kuuluu sähköpostien lukeminen samalla, kun syön aamupalaa ja juon aamukahvia. Minulla on kaksi sähköpostiosoitetta. Koulun sähköpostiin meille tulee esimerkiksi keikkatarjouksia ja tärkeitä tiedoitusasioita. Myös toiseen sähköpostiini minulle tulee välillä tärkeitä asioita. Tämän takia pyrin lukemaan sähköpostini vähintään kerran päivässä. 

Koulupäivieni pituus vaihtelee. Lisäksi pelkät koulutunnit eivät pelkästään kerro totuutta koko päivän pituudesta. Jokaisen täytyy itse aikatauluttaa päivä oman harjoittelun suhteen. Itse olen energisimmilläni joskus iltapäivän aikoihin ja parhaimpia harjoittelupäiviä ovat ne, jolloin on mahdollisimman vähän varsinaisia koulutunteja. Niinä päivinä, kun on paljon varsinaisia koulutunteja tuntuu, että energia menee silloin pääasiassa niihin. Harjoittelusta on myös hyvä pitää taukoja ja harjoitella esimerkiksi useampaan eri aikaan päivästä.Viikon kulustani:

Ma 8.9.

Minulla ei ollut ollenkaan aamutunteja. Söin aamupalan rauhassa kotona. Käytin aamupäiväni kotitöiden tekoon ja menin kouluun suoraan lounaalle.

14.00-14.30 Oma laulutreeni

14.30 Säestys

Meille kuuluu viikoittain tietty aika harjoittelua oman säestäjän kanssa. Minulla on tavoitteena pitää oma konsertti nyt syksyllä ja saimme säestäjäni kanssa sovittua alustavan ajankohdan. Enää täytyy vain varata kamarimusiikkisali. Sovimme myös, että pidämme "kenraalin" noin viikko ennen konserttia.


15.30 Kahvittelu hyvän ystävän kanssa

17.00-17.30 Oma laulutreeni


Ti 9.9

10.30 Tapaaminen tutor-opettajan kanssa

11.30-12.30 Oma laulutreeni

12.30-14.00 Musiikkipedagogiikka

Tälle kurssille kuuluu, että jokainen valitsi soittimen, jota ei osaa soittaa. Sen jälkeen meidät jaettiin ryhmiin instrumentin perusteella. Itse valitsin kitaran. En innostunut tähän saumaan hankkimaan uutta soitinta ja olin tosiaan saanut äitini vanhan kitaran. Ryhmissä meidän on tarkoitus harjoitella soittamista ko. soittimella ja ratkoa opettajalta saatuja tehtäviä. Kurssin suoritukseen kuuluu myös "random ihmisen" opetus. Oma mieheni odottaa kieltämättä jo innolla kitaratuntiamme. 


14.oo Teehetki ystävien kanssa

15.00-16.30 Oma laulutreeni+pianonsoitto. Lisäksi pedioppilaiden tuntien suunnittelua.

17.00 Pilates

Kotona minua odotti kokkaava mieheni. Kotiin on erityisen mukava tulla varsinkin silloin, kun toinen osapuoli on  huolehtinut vaikkapa ruokapuolesta. 

Tänään sain myös varattua koulumme kamarimusiikkisalin konserttiani varten, joka on 14.10. Ohjelmistossa on Brahmsia, Sibeliusta, Straussia, Rahmaninovia ja Mozartia. Olen tästä niin innoissani, että pääsee pitämään ihan oman konsertin.


Ke 10.9.

Vietettiin kotona hidasta aamua, kun ei ollut kummallakaan kiire mihinkään vielä heti aamusta. Aloitin hahmottelemaan yhtä hakulomaketta, mikä täytyy lähettää viikonloppuna. Siitä en vielä kerro enempää.


15.00-16.00 Oma laulutreeni

16.15-17.00 Opetusharjoittelu (pedioppilaalle laulutunnin pitäminen)


To 11.9.

12.30-13.30 Oma laulutreeni

13.30-15.00 Ensemble (oopperatreeni)

15.00-16.30 Ainedidaktiikka

16.45-17.30 Opetusharjoittelu

Oli ihan mahtava tunti oppilaani kanssa. Annoin hänelle uudeksi kappaleeksi Puccinin O mio babbino caron ja hän oli ihan innoissaan siitä. Tokaisi vain, että kyllä hän tätä harjoittelee mielellään. Siispä menin hyvillä mielin syvävenyttelyyn.

18.00 Syvävenyttely


Pe 12.9.

9.00-12.00 Kuoronjohto

Menin heti kuoronjohdosta kotiin. Aloimme mieheni kanssa kokkaamaan ja harvinaista, mutta totta, söimme lounaan yhdessä. Illaksi olin tästä lähdössä vielä koululle treeneihin.

17.00-18.00 Oma laulutreeni

18.00-21.00 Oopperatreeni

Treenin jälkeen pääsin kyydillä Helsinkiin veljeni luokse yöksi. Menin Helsinkiin valmiiksi, sillä minulla oli seuraavana päivänä laulutunti siellä. Nykyisin reissaan viikoittain laulutunnille Helsinkiin. Se on nyt ihan sivukeikka, sillä sain ensimmäisen vuoden opettajani takaisin.


La 13.9.

1200-13.20 Laulutunti (Helsingissä)

15.00-17.00 Näyttämöilmaisu (Lahdessa)

Päivä oli aivan mahtava. Laulutunti meni hyvin ja tuo näyttämöilmaisu kruunasi päivän. Teimme todella mielenkiintoisia harjoituksia, joissa käytimme kroppaa, ääntä, mielikuvitusta ja tunteita. Muut olivat olleet tunnilla jo pari tuntia ja itse menin myöhässä, mutta se kannatti kyllä. 

Olin yhden yön pois kotoa ja kun tulin kotiin, mieheni oli tuonut minulle kukkia. Kaikki tämmöiset pienet asiat piristävät arkea kummasti.
Su 14.9.

10.30-11.30 Oma laulutreeni

12.00-16.30 Näyttämöilmaisu

Tämä päivä oli mahtava lopetus tälle viikolle. Näyttämöilmaisussa teimme todella mielenkiintoisia harjoituksia, joista on varmasti apua tulevaisuudessakin esiintyessään. Alkuviikosta muistan ajatelleeni, että ompas rankka viikko tulossa ja vielä viikonloppukin täynnä, mutta en harmittele sitä nyt yhtään. Tänään tuli myös tehtyä itsetutkiskelua harjoituksissa. Itsestään voi aina oppia jotain uutta.


Kotona minua odotti oma rakkaani. Illalla sain lähetettyä yhden hakemuksen, johon palaan tässä lähiaikoina.


Mahtava viikko takana ja innolla odotan, että mitä mielenkiintoista ensi viikko tuo tullessaan!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogihaaste

Moikkelis, päätin tarttua Päijätmedian upean Elsalinnean heittämään haasteeseen ja vastata seuraaviin 30 kysymykseen. 1. Koko nimesi ...