sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kolmannen amk-vuoteni ensimmäinen kouluviikko


Kesäloma päättyi ja kolmas amk-vuoteni alkoi. Syksyn ensimmäinen laulutuntini oli jo ensimmäisenä koulupäivänä. Minulla alkoi myös muutama uusi aine: musiikkipedagogiikka ja musiikinjohto. Tuo musiikinjohto on meillä laulajilla kuoronjohtoa. Ensimmäiseen kouluviikkoon sisältyi myös kahden eri oopperaproduktion treeniä, ainedidaktiikan alkaminen ja oman säestäjän treffaaminen. Säestäjäni sai jo heti alkuun minulta useampia eri nuotteja. Minulla on kuitenkin tavoitteena pitää oma konsertti tässä viimeistään ennen joulua. Ensimmäiset harjoitukset säestäjäni kanssa meillä on huomenna.

Ensimmäinen laulutuntini oli hyvinkin tehokas tunti. Työstimme tunnilla kolmea eri kappaletta. Kahta kappaletta olimme työstäneet jo kesällä Joutsenon laulukurssilla. Aina opettaja löytää kuitenkin uusia työstettäviä asioita kappaleista. Ensi laulutunnin tavoitteena on löytää sopivat kappaleet koelauluun. Koelauluja minulla on syksyn aikana tulossa useampikin. Niistä kuitenkin lisää myöhemmin.

Kolmannen lukuvuoden aikana tulen olemaan mukana kahdessa eri oopperaproduktiossa. Ne vievät yllättävänkin paljon aikaa. Treeneihin kuuluu eri vaiheita. Aluksi on harjoituksia säestäjän kanssa. Omaa stemmaa aletaan harjoittelemaan vähitellen ulkoa. Luonnollisesti siihen kuuluu musiikin opettelua ja paljon teoksen kuuntelua. Täytyy oppia kuulemaan musiikin kautta, että koska on oma vuoro laulaa. Kun laulajat osaavat omat stemmansa aikalailla ulkoa, alkaa näyttämöharjoitukset. Näyttämöharjoituksia on ensin säestäjän kanssa ja myöhemmin mukaan tulee orkesteri. Näyttämöharjoituksissa tulee myös asioita, mitkä laulajien täytyy opetella muistamaan ulkoa.Kiireisen arjen ja koulun vastapainoksi välillä on kiva olla ihan vaan kotona oman miehen kanssa. Välillä voi suoda itselleen vapaapäivän laulamisesta ja nauttia siitä, että kummallakaan ei ole kiire mihinkään. Aina ei mielestäni tarvitsekaan tehdä mitään ihmeempiä, olla vaan kahdestaan ja nauttia siitä hetkestä. Ehkäpä tänään voi muutenkin pitää vapaapäivän kun ensi viikolla minulla ei ole vapaapäiviä ollenkaan. Meillä on oopperatreenejä nimittäin viikonloppuisinkin. Mieheni kanssa tykkäämme hemmotella toisiamme ja tässä asiassa, kuten muissakin asioissa parisuhteessa pitäisi mielestäni toimia vastavuoroisuus. Tässä lähiaikoina mielessäni on pyörinyt asioita, mitä tapahtui vuosi sitten. Meillä tulee nimittäin kohta vuosi siitä, kun muutimme tähän Paavolan opiskelija-asuntoon. Ollaan viihdytty älyttömän hyvin. Asunnostamme on lyhyt matka keskustaan ja pidän muutenkin tästä ympäristöstä.

Tämä ilta meillä meneekin saunoessa, hyvän ruoan ja leffan parissa. Ja mikä tärkeintä, itselleni hyvin rakkaan ihmisen kanssa!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...