maanantai 7. maaliskuuta 2016

Esiintyminen sojk:n riveissä


Minulla oli aivan mahtava viikonloppu Helsingissä! Esiinnyin ensimmäistä kertaa Savonlinnan oopperajuhlakuoron riveissä. Esitimme Elias-oratorion lauantaina Musiikkitalossa, jossa Hannu Lintu johti Radion sinfoniaorkesteria. Konsertin solisteina lauloivat Soile Isokoski, Karen Cargill, Michael Schade ja Arttu Kataja. Mukana oli myös Helsingin kamarikuoron laulajia.



Lähdin Helsinkiin jo torstai-iltana, sillä meillä oli orkesterin kanssa harjoitus perjantaina Musiikkitalossa. Lauantaina oli vielä kenraali ennen illan esitystä. Läheisistäni olivat kuuntelemassa avomieheni, äitini, veljeni ja isäni. Esitys oli lähes loppuunmyyty. Huomasin, että ihan muutama yksittäinen penkki oli tyhjänä ja salissa on 1704 istumapaikkaa.
Elias-oratorio oli minulle vieras teos ennen tätä. Kyseessä on aivan mahtava teos, johon Mendelssohn on taiturimaisesti säveltänyt osuuksia sekä kuorolle, solisteille että orkesterille. Ja miten mainiosti nämä asiat on nivottu yhteen tässä teoksessa. 

Majoittuminen hotelli presidentissä



Minulle oli todella suuri kunnia päästä laulamaan tätä oratoriota juuri näiden ihmisten kanssa. Tunsin niin valtavaa laulamisen riemua. Näiden hetkien takia sitä jaksaakin harjoitella päivittäin. Tämä kokemus oli aivan sanoinkuvaamattoman mahtava ja olen fiilistellyt keikkaa vielä nämä kaksi päivää. Mukavaa oli myös lukea siitä, miten hyvää arviota saatiin esityksestä. Arviot on luettavissa sivuilla: http://rondolehti.fi/rondo-arvioi/konsertti_ja_ooppera-arviot/arvio-elias-paasti-oopperajuhlakuoron-valloilleen/
 http://www.hs.fi/paivanlehti/07032016/a1457234019772



Kiitokset vielä kaikille mukana olleille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...