tiistai 6. syyskuuta 2016

Viikko paratiisissa


Olimme avomieheni ja hänen perheensä kanssa Kreikan Ixiaksessa viikon.
Suomeen saavuimme viime viikon torstaina.

Majoituimme Atlantica Princess -nimisessä hotellissa, josta oli lyhyt matka kävellä rantaan. Viikon aikana kerkesimme mielestäni näkemään aika paljon. Ainahan jotain täytyy myös jättää mahdolliseen seuraavaan kertaan. Matkan aikana tuli tottakai uitua meressä ja otettua aurinkoa. Kävimme Vanhassakaupungissa, Lindoksella, Perhoslaaksossa ja 7:llä lähteellä sekä Ixiaksen kylää pääsimme näkemään paikallisen "puksujunan" kyydistä.

Illanviettoa hotellin altaalla
Hotellimme läheistä rantaa

Lomamme kolmantena päivänä kävimme tutustumassa Vanhaankaupunkiin. Rodoksen Vanhankaupungin tunnistaa neljän kilometrin mittaisista kivimuureista. Vanhassakaupungissa on paljon erilaisia myyntikojuja ja satamassa kojuja oli myös joissakin laivoissa.
Viidentenä lomapäivänä vuokrasimme porukalla auton, ja kävimme sen päivän aikana sekä Perhoslaaksossa, 7:llä lähteellä että Lindoksessa.

Perhoslaaksossa näimme kasvillisuutta, vesiputouksia, kilpikonnia, rapuja, ja tietysti laakson nimen mukaan perhosia. Perhoset olivat pääasiassa kiinni joissain puissa tai kasveissa, emmekä juuri nähneet niiden lentävän. Perhoslaakso on varsinkin luontoa rakastavalle ihmiselle oiva nähtävyys. 


Perhoslaaksossa


7:llä lähteellä (Eptá Pigés) kävelimme nuoruudenlähteen pimeän tunnelin läpi kahlaten kylmässä vedessä. Tunnelin pituus on 200 m. Tunnelin pohja ei ollut ihan tasainen, vaan muutamassa kohdassa kivet olivat epätasaisia ja teräviä. Tämän takia tunnelissa ei pystynyt kävelemään kovin nopeasti. En suosittele tätä kokemusta ahtaanpaikankammosta kärsivälle.


Nuoruudenlähteen tunnelin suuaukko


Lindos on niin mahtava paikka, että pelkästään siellä olisi voinut viettää yhden päivän. Kun kävimme näin monessa paikassa saman päivän aikana, aikamme ei riittänyt esimerkiksi Lindoksen Akropolikseen tutustumiseen. Sen sijaan kävimme Lindoksessa uimassa. Siellä uiminen olikin miellyttävämpää kuin hotellimme läheisellä rannalla, sillä Lindoksessa on hiekkapohja, vesi on hyvin kirkasta ja rannan sijaitessa poukamassa, aaltoja ei ole juurikaan.
Kieltämättä oli mahtavaa vielä tässä vaiheessa päästä nauttimaan lämmöstä, kun Suomessa oli jo tullut syksy. Reissun jälkeen on myös kiva päästä taas rutiineihin kiinni. Pieni laulutauko tuli ihan väkisinkin matkan takia, mutta ajattelin, että se saattaa kasvattaa harjoittelumotivaatiotani entisestään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...