perjantai 19. huhtikuuta 2019

7 asiaa, joista saan positiivista virtaaTämä viikko alkoi meillä sillä, että mies ilmoitti minulle maanantaina ottaneensa seuraavan lomamatkan. Pidämme molemmat yhden viikon lomaa alle kuukauden päästä ja päätimme tällä kertaa mennä Berliiniin, mikä on itseasiassa meidän kolmas matka sinne. Maanantaina sain myös tietää, että minut on valittu Kangasniemen laulukilpailuihin, jotka on 13.-14.7. Jännitystä on siis luvassa.

Tämä postausaihe syntyi mielessäni jo, kun kirjoitin edellistä postaustani positiivisesta ajattelusta arjen voimavarana. Nyt ajattelin listata tähän alle ne asiat, joista saan positiivista virtaa arkeeni.1. Musiikki
Musiikki on aina ollut minulle tärkeä osa elämääni. Olen esiintynyt jo pienestä pitäen ja olen nauttinut siitä aina. Pääaineeni Lahden ammattikorkeakoulussa oli klassinen laulu, mutta laulan ja kuuntelen musiikkia ihan laidasta laitaan. Toki pääpaino harjoittelussani on klassisessa laulamisessa. Sen lisäksi että itse esiinnyn mielelläni, nautin myös konserteissa käymisestä. Siitä saa itseasiassa motivaatiota omaankin tekemiseen.

2. Mieheni 
Tämä on ensimmäinen parisuhde, joka minulla on alkanut siitä, että meistä on ensin tullut todella hyviä ystäviä. Ensimmäinen parisuhde, joka on kestänyt yli 6 vuotta, vaikka ajantaju onkin jo moneen kertaan unohtunut, ja tuntuu kuin olisimme olleet aina yhdessä. Lisäksi ensimmäinen kihlaus ja avioliitto. 

3. Kohtaamiset
Tapaan molempien töideni kautta paljon ihmisiä päivän aikana, ja saan siitä todella paljon virtaa. Huomaan sen välillä vapailla ollessani, miten taas vastapainoksi kaipaan hiljaisuutta ja rauhaa. Sillä hetkellä en myöskään kaipaa sosiaalista elämää ympärilleni, vaan oma aika on juuri se, mitä tarvitsen. Tämä on yksi niistä rikkauksista, joka koskee molempia töitäni. Tämä on myös yksi vaikuttava asia, minkä takia työni ei läheskään aina tunnu työnteolta.

4. Haasteet
Pidän siitä, että arjessani on sopivassa määrin haasteita. Ne pitävät arjen mielekkäänä. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset sekä vaihtelevat työjutut. Näitä erilaisia haasteita tässä parin vuoden aikana on ollut esimerkiksi eri-ikäisten laulunopetus, musiikinopettajan sijaisuus ala-asteella, lasten laulunopetus, kotiopetus, erilaiset lauluesiintymiseni, häiden järjestäminen, ensimmäiset kaupan avaus-, sekä sulkuvuorot.

Musiikillisia haasteita tarvitsen arkeeni säännöllisesti ja niiden ansiosta alankin todella elämään. Nyt yksi haaste on nimenomaan nämä tulevat laulukilpailut Kangasniemellä. Tarkoitukseni on päästä esittämään kilpailuohjelmistoani ehkä useampaankin kertaan ennen kilpailuja.

5. Liikunta
Minulle tärkeitä liikuntamuotoja ovat reipas lenkkeily sekä erilaiset ryhmäliikuntatunnit. Hyötyliikunta on myös itselleni tärkeätä välillä hyvinkin kiireisessä arjessani. Jätän auton mielelläni kotipihaan ja lähden liikkeelle jalkasin, kun se on etäisyyksienkin puolesta mahdollista. Nyt on tietysti vielä fillarikausi alkamassa ja fillarilla onkin kätevä polkasta töihin.

6. Perhe/ystävät
Ystäville ja perheelle minulla on välillä liian vähän aikaa. Olen kuitenkin ehdottomasti perheihminen. Tähän tietysti vaikuttaa paljon se, että olen monesti viikonloput töissä.Ystävienkin kanssa järjestetään erilaisia mukavia kohtaamisia, kuten esimerkiksi lounaalla käynti.

7. Oma aika 
Tästä asiasta mainitsinkin jo, miten tärkeätä se välillä on työn vastapainoksi. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että parisuhdekin voi paremmin, kun molemmat osapuolet seisovat vahvasti omilla jaloillaan, eivätkä ole väärällä lailla riippuvaisia toisistaan. Tällöin molemmat osaavat tehdä asioita myös omillaankin.

P.s. aikaisemmassa postauksessani mainostin seuraavaa esiintymistäni vappukonsertissa Kannelmäen kirkossa 2.5. klo 19. Tämä konsertti on omalta osaltani peruttu, sillä olenkin töissä Lahdessa. Joka tapauksessa siellä on mahtava konsertti tulossa eli sinne kuuntelemaan kaikki kynnelle kykenevät!


Eipä muuta kuin ihanaa pääsiäistä kaikille lukijoilleni!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...