sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Akatemian pääsykokeisiin valmistautumista
Tämän kevään yksi jännittävimmistä päivistä on huomenna. Nimittäin Akatemian pääsykokeet. Koe on kaksivaiheinen ja ilmoitus tulee ylihuomenna, ketkä pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen. Valituilla pääsykokeet jatkuvat teoriakokeella keskiviikkona ja laulukokeella torstaina tai perjantaina. 


Itselläni ei kuitenkaan ole mitään kamalaa paniikkia tämän pääsykokeen kanssa, sillä minulla on ensi vuonnakin opiskelupaikka Lahden amk:ssa. Akatemialla on hyvä kuitenkin käydä näyttäytymässä ja samalla saa myös arvokasta pääsykoekokemusta. Laulaminen pääsykokeissa on jännittävämpää kuin konserteissa, kun lautakunta pitäisi saada vakuutetuksi omalla lauluvuorollaan jännityksestä huolimatta.

Omalla lauluvuorollaan täytyy pitää pää kylmänä ja keskittyä vain ja ainoastaan omaan suoritukseen. Laulajilta odotetaan vahvaa tulkintaa ja laulaessaan päässä ei saisi olla muita ajatuksia kuin tarinan kerronta.

Tämä päivä menee harjoitellen, vanhoja laulutunteja kuunnellen ja keskittyen huomiseen. Säästelen kuitenkin itseäni huomiseen ja en harjoittele tänään montaa tuntia. Myös riittävän pitkät yöunet ovat tärkeät, että kroppa jaksaa seuraavana päivänä. Huomenna tärkeätä on huolehtia myös nesteytyksestä ja ettei syö liian tuhdisti ennen laulamista.

Laulaminen on verrattavissa urheiluun. Yllättävän moni ihminen ei ymmärrä miten paljon laulaminen vaatii, ja miten fyysistä hommaa se on. Tässä blogissani tulen vielä kertomaan näistä asioista lisää.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...