tiistai 20. toukokuuta 2014

Uutta ohjelmistoa ja auringonpaistetta


Suoritettuani C-kurssin viikonlopuksi tuli aivan upea kesäsää. Lauantaina olimme avomieheni kanssa koko päivän Artjärvellä. Sunnuntaina söimme ensimmäistä kertaa aamupalan ja myös päivällisen ihanalla parvekkeellamme. Tämä on ensimmäinen kesämme tässä asunnossa, sillä muutimme tänne 1. lokakuuta.

Minulla oli eilen ensimmäinen kurssini jälkeinen laulutunti ja heti on uutta ohjelmistoa työnalla. Kangasniemen laulukilpailuihin täytyy vielä opetella yksi uusi kappale. Tämä kappale on uudempaa musiikkia (J. Lehmus: Kyynelten viljaa). Uudemmassa musiikissa on omat haasteensa: melodia ei ole niin laulunomaista ja siinä on haastavia intervallihyppyjä. Teimme myös suunnitelmia ensi vuoden tavoitteista ja ohjelmistosta. Tavoitteiden avulla harjoittelusta tulee päämäärätietoisempaa. 


Uusien kappaleiden opettelussa on erilaisia työvaiheita. Aluksi tapaillaan melodiaa ja tärkeätä on myös kuuntelu hahmottaakseen kokonaisuutta. Tärkeitä huomionkohteita ovat myös ääntämys ja haastavat rytmikuviot. Itselläni tärkeä vaihe on kappaleen kääntäminen suomeksi. Teen tämän työn mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä tulkinta alkaa heti syventymään, kun tietää sanasta sanaan, mitä laulaa. Tänä päivänä myös netistä löytyy valmiita käännöksiä, mutta se ei ole mielestäni sama asia kuin oma käännös.

Tämä vuodenaika alkaa näkyä myös opinnoissani. Muita tunteja minulla ei enää tänä keväänä ole paitsi säestys ja ensi viikon laulutunti. Näiden tuntien jälkeen minulla on toinen vuosi pulkassa amk:ssa ja koossa on jo 158 op. Työnteko ei lopu kuitenkaan kesäksikään. Ensi viikolla minulla on tiedossa keikkaa pianistiystäväni kanssa kolmessa eri kevätjuhlassa. Kesäkuu on treenikuukausi, sillä heinäkuussa on tiedossa Kangasniemen laulukilpailut ja heti sen jälkeen menen laulukurssille Joutsenoon opiskelemaan lisää. Elokuussa pääsen esiintymään Salpausselän kirkon sunnuntai messussa. Tiedossa on myös muutamaa oopperaproduktiota, joissa minun olisi tarkoitus olla mukana. Toiseen näistä produktioista on koelaulu heti syksyllä, kun koulu alkaa. 

Tekemistä siis riittää muusikon kesässäkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...