torstai 29. toukokuuta 2014

Jo joutui armas aika


Olin eilen keikalla pianistiystäväni kanssa Koulutuskeskus Salpauksen valmistujaisjuhlissa. Juhlia oli peräti kolmet, joissa esiinnyimme. 

Kävimme tutustumassa keikkapaikkaan jo edellisenä päivänä ja roudasimme ystäväni keikkapianon paikan päälle. Roudarina meillä oli oma vakkariroudarini eli oma avomieheni. Vahvistimet saimme käyttöömme talon puolesta. Koulun henkilökunnan avustuksella asensimme laitteet valmiiksi seuraavan päivän keikkoja varten. 

Keikkapäivänä menimme hyvissä ajoin paikan päälle. Tarkistimme laitteet ja teimme vielä pienen soundcheckin.

Ensimmäinen juhla alkoi jo klo 8.15. Esitimme ensimmäisen kappaleemme juhlan alussa (Knipi: Kaunis päivä). Juhla kesti melkein 1,5 h ja toinen esityksemme oli tutkintotodistusten ja stipendien jaon jälkeen eli ihan juhlan lopussa. Toisena kappaleena esitimme Gershwinin Summertimen. Sen jälkeen sain kunnian toimia suvivirren esilaulajana. Juhlan jälkeen myös me pääsimme nauttimaan kahvitarjoilusta. 

Kahvittelun jälkeen klo 10 alkoi toinen juhla. Ohjelmistomme oli sama tässä ja viimeisessä juhlassa. Toisen juhlan jälkeen emme menneet nauttimaan kahvitarjoilusta vaan istuimme vaksin kopissa syömässä omia eväitämme ja rentouduimme. Tässä vaiheessa meinasi alkaa jo iskemään väsymys, mutta vielä piti skarpata viimeiseen juhlaan.

Kolmas ja viimeinen juhla alkoi klo 12. Tässä juhlassa oli pienin yleisömäärä kun esimerkiksi toisessa juhlassa yleisöä oli arviolta joku 500 henkilöä. Tämä viimeinen juhla olikin näistä juhlista lyhyin.

Selvisimme molemmat hienosti tästä päivästä ja olimme varsin tyytyväisiä keikkoihimme. Myös koulun henkilökunta oli tyytyväinen esityksiimme. Saimme heiltä ja parilta muultakin henkilöltä hyvää palautetta. Asiakkaamme oli kovin tyytyväinen ja hän sanoikin, että ehkäpä he tilaavat meitä esiintymään juhliinsa tulevaisuudessakin. 

Tälläkin alalla voi tienata elantonsa, vaikka haastava ala onkin kyseessä. Kilpailu on kovaa ja täytyy olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Itsensä markkinointi on myös ratkaisevassa asemassa. Moni muusikko tekee alan eri hommia elättääkseen itsensä. Yksi vaihtoehto on opettaminen ja sen rinnalla keikkojen tekeminen. Opettaminen on myös minun toinen vaihtoehtoni ja sen takia teenkin pedagogin papereita.


Ennen keikkapaikalta lähtöämme saimme asiakkaaltamme tumman punaiset ruusut. Myös oma avomieheni yllätti minut illalla tuomalla minulle samanvärisen, mutta isomman ja hienomman ruusun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...