lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuosi 2014


Vuosi vaihtui mukavasti ystäviemme luona Mäntsälässä. Tässä kohtaa on hyvä muistella mennyttä vuotta ja sen sisältämiä tapahtumia.

Tammikuu

Toinen amk-vuoteni alkoi 7. päivä englannin kokeella. Loppuviikosta teimme ystävieni Lotan ja Sallin kanssa tyttöjen shoppailureissun Helsinkiin. Muun koulunkäynnin ohella pääsin loppukuusta koulukaverieni kanssa oopperaan katsomaan Don Giovannin. 

Helmikuu

Helmikuussa aloin käymään säännöllisesti joogassa. Yksi tämän kuukauden kohokohdista oli Tukholman risteily koulukavereiden kanssa. Ystävänpäivänä mieheni vei minut yllätyspäivälliselle. Veljeni oli meillä loppukuusta yökylässä. Kävimme kolmestaan syömässä Manhattanissa ja pelasimme bilistä.

Maaliskuu

Maaliskuussa pidimme kollegani kanssa Harjulan Setlementissä ensimmäistä kertaa yhteislaulutilaisuutta ikäihmisille. Tuokioiden pitäminen kuuluu koulumme kurssiin ikäihmisten musiikkitoiminnan ohjaaminen. Koulussamme oli myös mielenkiintoinen fonetiikkakurssi, joka pidettiin intensiivikurssina kahtena peräkkäisenä perjantaina ja lauantaina. Esiinnyin myös keskiviikkokonsertissa ja minulla oli vuosiresitaali 26. päivä. Juhlimme meillä loppukuusta 28-vuotissynttäreitäni.

Synttärikukkia


Huhtikuu

4. päivä esiinnyimme kamarimusiikki kokoonpanollamme (viulu, piano ja laulu) konsertissa meidän koulussamme. Tämän kokoonpanon kanssa aloitimme yhdessä harjoittelun syksyllä. Syksyllä kokoonpanossa vielä soitti toinenkin viulisti. Tässä kuussa ostin myös tumman violetin iltapuvun tulevia esiintymisiä varten.Toukokuu

Toukokuussa minulla oli ensin harjoituskonsertti 6. päivä ja laulun C-kurssi 15. päivä. Kurssista sain arvosanaksi 5/5. 17. päivä kävimme Artjärvellä mieheni serkun synttäreitä viettämässä. Siksi päiväksi meille sattui hyvä keli niinkuin allaolevissa kuvissa näkyy. Loppukuusta olin ystäväni kanssa keikalla Koulustuskeskus Salpauksen kolmen eri koulutusalan kevätjuhlissa. Sain myös tässä kuussa tiedon, että minut oli valittu mukaan Kangasniemen laulukilpailuihin. 


Kesäkuu

Kesäkuu minulla meni pääasiassa latautuessa laulukilpailuihin ja päivittäin harjoittelemalla. Muistan, että kävin lenkillä lähes päivittäin ja huolehdin erityisesti omasta hyvinvoinnista. 8. päivä olimme ystäväni pojan ristiäisissä Launeen kirkossa. Kävimme myös Helsingissä päiväreissulla moikkaamassa veljeäni ja äitiäni. Juhannusaaton vietimme ystäviemme luona Lahdessa heidän omakotitalon pihamaalla iltaa istuen ja juhannuspäivänä vietimme aikaa Kukkilassa mieheni vanhempien luona.


Ristiäisissä
Heinäkuu

Koko vuoden yksi suuria kohokohtia oli Kangasniemen laulukilpailut. Olin ensimmäistä kertaa mukana klassisen musiikin laulukilpailussa. Kilpailukokemus oli todella antoisa ja opettavainen. Kilpailutaipaleeni päättyi tällä kertaa alkukilpailuun vaikka lauloinkin hyvin sen hetkiseen tasooni nähden. Lähdin Kangasniemeltä suoraan Joutsenon laulukurssille opiskelemaan lisää. Se oli viikon kurssi. Kurssin päätyttyä mieheni haki minut Joutsenosta ja menimme yhdessä Savonrantaan juhlimaan tätini syntymäpäiviä.

Kangasniemellä helpottuneena oman suorituksen jälkeen
Joutsenossa kurssikonsertin jälkeen
 
Savonrannasta
Elokuu

Elokuun 17. päivä minulla oli keikka Salpausselän kirkon sunnuntai messussa. Kävimme äitini kanssa Musiikkitalossa katsomassa kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finaalia. Loppukuusta ja juuri ennen koulun alkua olimme mieheni kanssa kolme yötä äitini omistamalla mökillä Kylmäkoskella. Myös äitini ja veljeni olivat siellä meidän kanssa samaan aikaan.
Syyskuu

Syyskuun 1. päivä minulla alkoi koulu ja samalla kolmas vuoteni ammattikorkeakoulussa. Sain ensimmäisen vuoden laulunopettajani takaisin. Käyn tunneilla viikoittain Helsingissä. Tulevan oopperaproduktion musiikkiharjoitukset alkoivat myös heti syyskuussa. Helsingissä tulikin vietettyä aikaa laulutuntien ja oopperaharjoitusten takia. Kävin myös koelaulussa Savonlinnan oopperakuoroa varten. Aloin myös käymään erityyppisissä jumpissa 2-3 kertaa viikossa.Lokakuu

Lokakuussa esiinnyin koulussamme Concis-MDI -yhteiskonsertissa, pidin myös oman konsertin ja kävin Järvenpää-talossa Sibelius-laulukilpailun ennakkokarsinnassa. Siihen kilpailuun en nyt päässyt, mutta karsinta oli kuitenkin hyvä kokemus.


Marraskuu

Uusi Lahti -lehdestä
Marraskuu oli koko vuoden kiireisin kuukausi. Päivät olivat pitkiä ja muutenkin koko kuukausi meni ihan hujauksessa. Kuukauden kaksi ekaa viikkoa menivät Suor Angelica -oopperan näyttämöharjoitusten parissa. Olin toki myös aamuisin ja iltaisin koulussa harjoittelemassa omaa ohjelmistoani, harjoittelemassa tulevaa pikkujoulukeikkaa varten ja opettamassa.  Oopperan esitykset alkoivat kuun kolmannella viikolla. Samana päivänä kun meillä oli ensi-ilta olin myös Heinlammin kyläntalolla pikkujoulukeikalla kitaristiystäväni kanssa. Esitin tilaisuudessa joululauluja kitaran säestyksellä ja lisäksi säestin yhteislaulut. Täydensin jälleen tässä kuussa  esiintymisasu valikoimaani ja ostin kaksi punaista eripituista mekkoa.


Joulukuu

Vuoden ehdottomasti yksi suurista kohokohdista oli Teneriffan reissumme. Vietimme 2-vuotispäiväämme myös siellä. Takaisin tultuamme minulla oli koulua vielä viikko ennen joululomaa. Juuri ennen joulua vietimme meillä mieheni 25-vuotissynttäreitä. Jouluaattona pääsin esiintymään Honkanummen siunauskappelin kahdessa eri hartaudessa. Joulupyhien jälkeen esiinnyin syntymäpäiväjuhlissa ravintola Taivaanrannassa.


Kaiken kaikkiaan vuonna 2014 tapahtui paljon sekä musiikin parissa että muussakin elämässä. Vuonna 2015 lupaan panostaa tavoitteisiini vieläkin enemmän, mutta lupaan myös ladata välillä akkujakin. :)

Hyvää vuotta 2015 kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogihaaste

Moikkelis, päätin tarttua Päijätmedian upean Elsalinnean heittämään haasteeseen ja vastata seuraaviin 30 kysymykseen. 1. Koko nimesi ...