keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Loman aloitus


Toisen amk vuoden jälkeen kesälomani on alkanut mukavasti. Lomalla on kiva herätä suhtkoht aikasin, panostaa hyvään aamupalaan, käydä aamulenkillä ja tehdä asioita, joihin ei kouluaikana ole aikaa. Mukavaa on ollut huomata, miten on enemmän aikaa huolehtia itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Säännölliset ruoka-ajat ja liikkuminen ovat muusikolle erityisen tärkeitä asioita. Kouluaikana on välillä aika vaativaa syödä säännöllisesti, kun on koulussa pitkiä päiviä ja ajatukset pyörivät tiiviisti harjoittelussa. Olen myös huomannut, että kun harjoittelee intensiivisesti, näläntunne saattaa kadota. 

Kuluneen viikon aikana olen hoitanut myös käytännön asioita liittyen Kangasniemen laulukilpailun majoitukseeni. Paikkakunnalla ei ole majoitusvaihtoehtoja kovinkaan paljoa varsinkaan, jos ei halua joutua majoittumaan kauas kilpailupaikasta. Otin yhteyttä Kangasniemen musiikkiviikkojen majoituksen vastaavaan ja sitäkautta meille taataan majoitus mahdollisimman läheltä kilpailupaikkaa. Säestäjäni kilpailussa tulee olemaan Hans-Otto Ehrström. Hän on erikoistunut lied- ja oopperamusiikkiin ja on käytetty pianisti laulukilpailuissa. Toimitin hänelle jo alkuviikosta nuotit ja sovin harjoitusajan kilpailupäivän iltapäiväksi.

Olen vanhemmilleni kiitollinen siitä, että minut on kasvatettu tekemään elämässä töitä eri asioiden eteen. Minua ei ole erityiskohdeltu. Vanhempani erosivat, kun olin 10-vuotias. Äitini oli minun ja veljeni yksinhuoltaja ja silloin sain todellakin huomata, ettei raha kasva puussa. Olin jo nuorena tyttönä kesätöissä ja kävin töissä myös samaan aikaan kun kävin lukiota. Äitini ei pakottanut minua tähän, vaan itse halusin. Tätä kautta olen oppinut tekemään töitä tavoitteideni eteen ja siitä on varmasti apua myös muusikon arjessa. 

Välillä törmää ihmisiin, joita on erityiskohdeltu (kasvatettu silkkihansikkain) ja silloin käy väkisinkin niin, ettei ihminen ihan ymmärrä, miten elämä toimii. Heillä ei ole todellisuudentajua siitä, miten paljon töitä täytyy tehdä elämässä pärjätäkseen. He ovat lisäksi niin tottuneita erityiskohteluun, että vaativat sitä osakseen myös vanhempina.

 
Tähän loman alkuun on myös mahtunut muutama kiva illanvietto ihanien ihmisten kanssa. Viereisessä talossamme asuu ystäväni ja hänen avomiehensä. Olimme viikonloppuna avomieheni kanssa heidän luona iltaa viettämässä. Heillä oli hoidossa ystäväni äidin kaksi mopsia. Nämä mopsit olivat innoissaan tulostamme. Pistin merkille molempien koirien lutuiset silmät.


Yksi todella suuri valopilkku elämässäni on avomieheni. Meillä tulee huomenna täyteen 1,5v. Suhteessamme tämä aika tuntuu kuitenkin moninkertaisemmalta. Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on mies, johon voin todella luottaa ja jonka kanssa jaan iloiset ja surulliset asiat. Mieheni ymmärtää myös opiskelujeni vaativuuden, vaikka ei itse opiskelekaan samaa alaa. Sen sijaan, että hän ihmettelisi minun lähes jokapäiväistä harjoitteluani, hän ihmettelee enemmän jos pidän vapaapäivän. 

Tämä ala tuntuukin olevan enemmän elämäntapa ja ettei osaa tehdä mitään muuta. Sitäkautta muusikolla on todellista lomaa hyvin vähän. Vaikka kyllä kesääni mahtuu myös vähän lomailuakin!
 


2 kommenttia:

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...