sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Sibelius-laulukilpailua seuraamassa


Olen tässä tämän viikon seurannut Sibelius-laulukilpailuja netistä. Menimme tyttöporukalla eilen katsomaan laulukilpailun finaalia Järvenpäähän. Lähdimme Lahdesta ajelemaan hyvissä ajoin sinne ja kävimme syömässä Rossossa ennen finaalin alkua.


Kaikki nämä tytöt ovat minun koulukavereitani. Oli todella mukavaa lähteä tällaiselle reissulle ettei kenelläkään ollut kiire minnekään. Mietimme myös, että koskakohan olemme viimeksi käyneet syömässä yhdessä jos koulun ruokailua ei lasketa. Koulussa kun näemme niin kaikilla on aina kiire jonnekin tunnille.


Emme halunneet syömään mihinkään pitsa tai kebabpaikkaan. Jostain syystä kuitenkin kaikki otimme Rossossa pitsan. Tavallisen pohjan lisäksi valittavana oli myös ruispohja. Itse otin sen ruispohjan ja se sopi mielestäni yllättävän hyvin.


 Laulukilpailun finaalissa oli mukana 6 laulajaa, joista neljä oli suomalaisia ja kaksi ulkomaalaista laulajaa. Suomalaisista mukana oli yksi mieslaulaja ja kolme naislaulajaa. Kilpailun seuraaminen paikan päällä oli hyvin mielenkiintoista. Monia asioita aistii ihan erilailla paikan päällä kuin netistä katsottuna. Tietysti netistä olisi nähnyt laulajien kasvot lähempää. Meidän istumapaikkamme olivat 17. rivillä ja ihan kaikkia ilmeitä ei sinne asti nähnyt. 

Finaalissa saimme kuulla ainoastaan Sibeliuksen säveltämää laulumusiikkia. Kilpailujen lauletuin Sibeliuksen kappale oli Var det en dröm. Olen itsekin laulanut sitä kappaletta. Finaalissa moni kilpailija nimenomaan päätti osuutensa siihen kappaleeseen. Kilpailu antoi myös muistutuksen siitä, miten paljon Sibeliuksella onkaan lauluja. Varsinkin mieslaulajien laulamat kappaleet olivat minulle tuntemattomampia.

Kilpailun tulokset:

1. Aarne Pelkonen
2. Erica Back
3. Hanna Rantala
4. Tuuri Dede
5. Sanna Matinniemi
6. Artur Rozek

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...