keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vappukonsertissa esiintymässä


Paras tapa aloittaa vappu on esiintyä konsertissa. Ystäväni oli varannut koulumme kamarimusiikkisalin käyttöönsä ja hän päätti järjestää vappukonsertin. Myös minä esiinnyin siellä. Esitimme Sallin kanssa Lied-kilpailun alkukilpailun ohjelmistostamme seuraavat 3 kappaletta: R. Schumann: Er, der Herrlichste von allen, F. Schubert: Gretchen am Spinnrade ja S. Rahmaninov: Zdes khoroshov.

Schumann ja Schubert sopivat hyvin esitettäväksi peräkkäin. Schumannissa lauletaan hänestä, ihanimmasta ihmisestä, mitä maa päällään kantaa. Hänellä on myös muita ihailijoita. Hän ei ole ainakaan vielä saavutettavissa vaan laulussa kerrotaan, että hän on yhtä kaukainen kuin tähdet taivaalla. Schubert ei ole niin iloinen laulu, mitä tuo aikaisempi on. Lauluun sisältyy erilaisia tuntemuksia esim. tuskaa ja ahdistusta. Tämä tarina on J. W. von Goethen murhenäytelmästä Faustista. Laulun nimen mukaisesti tarinan naispuoleinen päähenkilö istuu rukin ääressä kehräämässä. Faust on hurmannut hänet ja lähtenyt matkoihinsa. Margareta ei pysty sitä ymmärtämään, että mies on lähtenyt ja jättänyt hänet yksin. Hänen päänsä on jo sekoamassa, sillä hän edelleenkin "näkee" miehen kaikkialla ja tuntee hänen läsnäolonsa. Rahmaninovissa tuntemukset ovat ihan päinvastaiset, mitä ne ovat Schubertissa. Laulussa on nimensä mukaisesti kaikki hyvin. Maisema on kaunis, niityillä on kukkia, puro solisee ja pilvi on taivaalla. Siellä paikassa on hiljaista, siellä ei ole ketään muita paitsi Jumala ja sinä, minun ainoa unelmani!

Näihin kuviin ja tunnelmiin oikein hyvää vappua kaikille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...