sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Laulukurssista


Olen kertonut aikaisemmissa postauksissani Joutsenon laulukurssista, jossa olin viikon opiskelemassa laulamista ja työstämässä valitsemiani kappaleita. Olin kolmatta perättäistä kertaa ko. kurssilla. Kurssi oli omalla tavallaan aika rankkakin. Päivät olivat lauluntäyteisiä ja kun itse ei laulanut niin silloin kuunneltiin muiden laulamista. Yksi kurssin kohokohtia oli, kun teimme sunnuntaina tuntien jälkeen extempore roadtripin Savonlinnaan kuuntelemaan Timo Mustakallio -laulukilpailun finaalia.

Kurssilla oli minulle jo ennestään tuttuja ihmisiä aikaisemmista vuosista, mutta siellä tuli tutustuttua myös uusiin ihmisiin. Ilmapiiri oli aivan mahtava. Laulamisen lisäksi kurssilla tuli myös paljon naurettua. Se on ylipäätään itselle tärkeä juttu, että asiat tehdään ilon kautta ja tarkoitan tässä yhteydessä sekä laulamista että elämistä ylipäätään. Vaikka sitä tekeekin työtä kovasti jonkun asian eteen, kuten esimerkiksi itse laulamisen suhteen, siinä on samalla myös ilo mukana. 

Olen jälleen tämän kurssin jälkeen kokemusta rikkaampana. Koen, että sain kurssilta myös lisää itsevarmuutta. Siellä tuli tosiaan laulettua päivittäin ryhmätunneilla muiden ihmisten edessä. Esiinnyin myös torstain päätöskonsertissa ja sain esiintymisestäni paljon positiivista palautetta sekä opettajilta että muilta opiskelijoilta. Kaikki saamani palaute lämmittikin sydäntäni. Kurssilla selvisi myös se, että kehitystä on tapahtunut tässä kesän aikana ja tiedän myös ne asiat, joihin kiinnitän seuraavaksi huomiota kun harjoittelen. 

En voi muuta sanoa kuin, että kurssi oli kaiken kaikkiaan mahtava kokemus!
Varmasti tässä menee vielä muutava päivä toipuessa ja pidän ansaitusti vielä jonkun vapaapäivän laulamisesta. Harjoittelun aloitan kuuntelemalla kaikki Joutsenossa äänittämäni tunnit ja esiintymiseni. Sitäkautta on hyvä aloittaa jälleen harjoittelu.

Konserttiasuni


Ihania kurssikavereita


Seuraavassa postauksessani kerron eilisestä päivästämme, jonka vietimme mieheni kanssa Artjärvellä.

Hyvää viikonalkua kaikille lukijoilleni!  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...