keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ohjelmistoa Joutsenon laulukurssille


Menen tänä kesänä jo kolmatta kertaa Joutsenon laulukurssille työstämään ohjelmistoani. Varsinaisesti tuo laulukurssi alkaa la 18.7. mutta ajattelin mennä sinne jo edellisenä iltana niin saan rauhassa asettua aloilleni. 

Suunnitelmissani on työstää laulukurssilla seuraavia kappaleita:

Ensisijaiset kappaleet:

F. Schubert: Gretchen am Spinnrade
F. Schubert: Rastlose Liebe
T. Pylkkänen: Kaivotiellä
T. Kuula: Paimenet
G. Faure: Automne
C. Gounod: Margueriten aaria: Ah! Je ris de me voir (oopp. Faust)
R. Strauss: Cäcilie
H. Wolf: Ich hab in Penna einen Liebsten


Toissijaiset kappaleet:

E.-J. Rautavaara: Lyckokatt
E. Grieg: En Dröm 
J. Turina: Las locas por amor
F. Liszt: Oh! Quand je dors 

Lisäksi työstämme ystäväni Emman kanssa Susannan ja kreivittären duettoa Ville Enckelmannin ensemble-kurssilla. Tuosta duetosta olen laulanut aikaisemmin Susannan osan ja tällä kertaa saan olla kreivitär.

Ritva Auvinen ja Tero Valtonen pitävät italialaisen aaria kurssin ja ajattelin siellä työstää Fiordiligin aariaa Come scoglio.

Kurssi päättyy kurssikonserttiin. Itse en ole nyt kesäkuun aikana ollenkaan esiintynyt niin on ihan mahtavaa päästä Joutsenossa esiintymään. Lisäksi esiintymisestä tulee siellä ihan päivittäistä kun ryhmätunneilla jokainen työstää omia kappaleitaan muiden kuunnellessa. Sen lisäksi jokaiselle kuuluu päivittäin oma henkilökohtainen laulutunti toivomansa opettajan opissa. Itse olen siellä Sirkan, tämän hetkisen opettajani oppilaana. Jokaisen laulajan oma säestäjä säestää laulajaa sekä ryhmä-, että laulutunneilla. Tämän lisäksi oman säestäjän kanssa saa päivittäin harjoitella sen 20 min. Tietysti päivään kuuluu myös omaa harjoittelua, mutta sitä ei pysty tekemään päivittäin ihan älyttömästi kun tunneilla tulee jo niin paljon laulettua. Opettavaista on myös kuunnella muita laulajia. Sitä kautta myös oma ohjelmistotietämys kehittyy ja samalla saattaa löytää itselle mieluisia kappaleita.

Kurssille on tulossa myös tuttuja ihmisiä. Muistan viime kesästä, että aika moni, joka on kerran kurssilla ollut, tulee myös uudestaan seuraavana kesänä. Ilmapiiri on siellä hyvä. Itse odotan myös Emman näkemistä, johon olen itseasiassa tutustunut kaksi vuotta sitten tällä samalla kurssilla.


Odotan kurssia niin innolla, että olen ihan täpinöissä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...