maanantai 23. kesäkuuta 2014

Harjoittelustani


Toisinaan kesälomalla on kiva herätä aikaisin. Varsinkin hellepäivinä olen herännyt aikaisin. Silloin ei vain jostain syystä pysty nukkumaan pitkään.
Nyt sateisina ja koleina aamuina uni on kuitenkin maittanut.                      

Tänään nousin kuitenkin sängystä klo 7.30 enkä tosiaan ollut juurikaan saanut unta enää klo 5.00 jälkeen. Päässäni pyöri kaikenlaiset asiat. Pääni on semmoinen, ja silloin ei kyllä nukuta. Tämä on varsinkin kouluaikana todella ärsyttävää, kun pitäisi nukkua ja päässä pyörii kouluun liittyviä asioita. Meidän parisuhteessa mieheni on yleensä se osapuoli, joka tarvitsee vähemmän unta. Olemme molemmat iltavirkkuja, mutta minä tarvitsen kauneusuneni. Yleensä miehelläni on tapana tuoda minulle aamukahvi sänkyyn. Tänään voisi olla minun vuoroni tehdä sama hänelle. 

Olen kirjoittanut blogissani myös musiikkiin liittymättömistä asioista, hyvinkin arkisista asioista ja ylipäätään asioista, mitä milläkin hetkellä pohdiskelen. Nämä monet asiat kuitenkin vaikuttavat jollain tavalla myös harjoitteluuni. Laulaminen on yllättävänkin kokonaisvaltaista, ja harva ihminen sitä pystyy ymmärtämään.

Kuten aikaisemmassa postauksessani mainitsin, tärkeätä tällä hetkellä on säännöllinen harjoittelu. Ääni pysyy hyvässä kunnossa, kun sitä käyttää päivittäin edes vähän. Laulaja ei pysty kuitenkaan harjoittelemaan tuntikausia. Harjoittelun pituutta en päätä ajan mukaan, vaan kuuntelen tässä asiassa kehoani. Laulamiseen tarvitaan nimittäin yllättävänkin paljon energiaa, eikä harjoittelu onnistu väsyneenä. Tottakai joskus on tietty aikataulu ja silloin harjoittelen mielummin edes vähän kuin en harjoittelisi ollenkaan.

Harjoittelua tukee myös kappaleiden kuuntelu muiden laulamana ja omien laulutuntien kuuntelu. Tapanani on aina äänittää laulutuntini. Tämä tapa minulla on ollut jo parin vuoden ajan ja varmasti se on myös auttanut paljon kehittymiseeni. Joskus nimittäin opettaja puhuu tunnilla paljon, eikä kaikkea pysty ymmärtämään välttämättä sillä hetkellä. Kun tunnin voi kuunnella jälkikäteen, voi oivalluksia tulla myöhemminkin.Tärkeätä on myös oppia kuuntelemaan omaa ääntään. 

Kilpailukappaleiden lisäksi harjoittelen tällä hetkellä myös kovasti uutta ohjelmistoa. Minulla on myös elokuun puolivälissä messukeikka Salpausselän kirkossa. En ole vielä päättänyt keikkakappaleitani sinne, mutta lähipäivinä ne pitäisi päättää ettei pääse unohtumaan heinäkuun laulukiireideni keskellä.

Hyvää tiistain alkua kaikille!Aamupalaa ja blogiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogihaaste

Moikkelis, päätin tarttua Päijätmedian upean Elsalinnean heittämään haasteeseen ja vastata seuraaviin 30 kysymykseen. 1. Koko nimesi ...