lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannustunnelmia


Yhden vähän lunkimman harjoitteluviikon jälkeen päätin, että tällä viikolla harjoittelen joka päivä vaikka onkin juhannusviikko. Kangasniemen laulukilpailuihin on kuukausi enkä ajatellut siltikään ottaa liian rennosti. Tässä vaiheessa tärkeätä on säännöllinen harjoittelu, kappaleiden kuunteleminen ja varmistaminen, että ymmärtää jokaisen sanan, mitä laulaa. Näitä kilpailukappaleita on työstetty kuluvan vuoden aikana ja osa on laitettu aluille jo syksyllä. Kappaleet vaativat yllättävänkin paljon työtä. Niitä on välillä hyvä kypsytellä ja välillä taas ottaa uudestaan työnalle.

Olen maininnut aikaisemmissa postauksissani Kangasniemen laulukilpailusta. Kilpailu järjestetään 18.-19.7. Esikarsinnasta kilpailuun valittiin 15 laulajaa (9 sopraanoa, 2 mezzosopraanoa ja 4 baritonia). Olen itse siis sopraano. http://www.kangasniemenmusiikkiviikot.fi/kangasniemen_laulukilpailu.php (Tuolta löytyy kilpailijoiden CV:t) Itselläni siellä ei ole parasta mahdollista kuvaa, mutta näillä mennään.

Nyt myös majoituksemme on vahvistettu. Olin eilen yhteydessä Kangasniemen musiikkiviikkojen majoitusvastaavaan. Majoituspaikkamme on lähellä kilpailupaikkaa ja on yksi heidän ykkösasunnoistaan. Asunnossa on myös sauna.

Ylipäätään kilpailuun mukaan pääseminen on minulle iso juttu vaikka en pääsisikään loppukilpailuun. Kilpailussa mukanaolosta voi olla minulle myös apua tulevaisuudessa, sillä se on yksi keino saada nimeään esille. Niin jännittävä kesä tulossa, että tuskin maltan odottaa.

Juhannusaaton aamuna heräsimme upeaan auringonpaisteeseen. Tänäänkö muka pitäisi sataa? Saa nähdä. Ehkä on vähän koleaa, mutta jos aurinko paistaa, niin se riittää. Kunhan ei sada. Alla olevissa kuvissa näkyy meidän juhannusaamuinen sää.

   Alkuillasta suuntasimme kaveripariskunnan luokse viettämään iltaa. Heillä on omakotitalo ja upea pihamaa. Haluan itsekin sellaisen joku päivä. Olen huomannut, että illanvietot, joita ei juurikaan suunnittele, ovat parhaita. Ilta meni ihan hujauksessa hyvässä seurassa. Ne on tosiaan pienet asiat, jotka tekee illasta onnistuneen. Mitään suurta ja ihmeellistä se ei vaadi. Istuimme koko illan heidän pihamaallaan. Illan aikana ei tullut kuin yksi sadekuuro. Muuten oli aika koleata ja itse lämmittelinkin suurimman osan illasta viltin alla. Juhannuspäivänä kävimme mieheni vanhempien luona Kukkilassa. Aikomuksenamme oli pelata mölkkyä, mutta oli niin kolea sää ja vettä satoi niin päätimme jättää pelaamisen seuraavaan kertaan.


Uusi maksimekkoni  

Nyt on jo jonkun aikaa näkynyt katukuvassa maksimekkoja. Alkuun en ymmärtänyt tätä muotivillitystä. Kiertelin viikko sitten alennusmyynneissä. Sovitin tätä maksimekkoa ja en voinut tehdä muuta kuin ostaa sen. Mekko on yllättävänkin monikäyttöinen. Se sopii hyvin illanviettoihin, jolloin siihen voi laittaa myös vyönkin. Toimii se myös rennommissakin tilaisuuksissa kesämekkona. Miksipä sitä ei voisi myös käyttää keikkamekkona joissakin tilaisuuksissa.


 
 

Aikaisemmissa postauksissani olen maininnut omista istutuksistani parvekkeellamme. Istutin siis pelargonioita. Myös miehelläni on omat istutuksensa. Hän istutti tilliä. Olemme olleet niin innoissamme sen nopeasta kasvusta. Tuskin maltan odottaa, että saamme ruokaamme mausteeksi omaa tilliä.

Eipä muuta kuin hyvää juhannuksen jatkoa kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...