maanantai 16. kesäkuuta 2014

Helsinki-päivä


Olen kirjoittanut tätä blogiani nyt reilun kuukauden enkä kadu yhtään sen aloittamista, päinvastoin. Tästä saa myös itselleen paljon, kun kirjoittaa omista ajatuksistaan. Lähiaikoina olen saanut muutamalta eri taholta kiitosta blogistani, mikä lämmittää sydäntäni suuresti. 
 

Mieheni sai postissa vr:n tutustumislipun, joka oikeutti lähijunalla ilmaiseen menopaluuseen Helsinkiin. Jostain syystä ilmeisesti opiskelijat eivät saaneet tällaista lipuketta. Onneksi naapuripariskuntamme olivat myös saaneet tämän lipukkeen eikä heillä ollut käyttöä sille. Niimpä minä sain tämän lipukkeen käyttööni.
Pieni irtiotto arjesta tekee aina hyvää. Kohteen ei tarvitse kuitenkaan olla ulkomailla vaan lähikaupunkikin toimii hyvin. Olimme siis viikonloppuna Helsingissä käymässä päiväreissulla.  

Lähdimme Helsinkiin iltapäivällä. Kiertelimme siellä kaupoissa ja kävimme englantilais painotteisessa pubissa. Välillä on kiva käydä erityyppisissä paikoissa, ja tässä pubissa olikin tarjolla lontoolaisia oluita ja sidukoita. Myös tunnelma oli kohdillaan. Tykkäsimme kovasti.

Helsinkiin tulomme pääsyy oli viettää aikaa veljeni ja äitini kanssa. He asuvat molemmat Helsingissä. Olimme sopineet, että tapaamme heidät Munkkinie-
messä veljeni asunnossa.

Ennen heidän tapaamistaan kävimme Munkkiniemen rannassa ja olihan minun pakko ottaa sieltä pari kuvaakin. Aurinko ei juurikaan paistanut tuona päivänä, mutta ottaessani kuvia aurinko paistoi hetken aikaa.

Veljeni luona söimme päivällistä, kahvittelimme, pelasimme Yatzy-noppapeliä ja juttelimme. Aika menikin todella nopeasti. Aikomuksenamme on mennä tänä kesänä käymään äitini omistamalla kesämökillä. Suunnittelimme jo alustavasti tätä reissua sillä tarkoitus olisi mennä sinne tällä porukalla. 
Lähdimme kotiin viimeisellä Z-junalla. Jo juna-asemalta kotiapäin kävellessämme huomasimme, miten oli yhtäkkiä tullut pimeää. Siitä pimeydestä tuli ihan syksy-olo. Alla oleva kuva on otettu parvekkeeltamme.Tämän kesän yksi ehdoton kohokohta on Kangasniemen laulukilpailut. Harjoitteluni pääpaino on tällä hetkellä kilpailukappaleissa. Toki harjoittelen/tutustun myös kappaleisiin, joita aion työstää Joutsenon laulukurssilla. Kesääni mahtuu myös vähän lomailuakin. Sen lisäksi, että menemme meidän mökille, meidät on myös kutsuttu tätini mökille viettämään hänen synttäreitään. Mielestäni kesän viettoon kuuluu ihan ehdottomasti mökkeily. Itselläni harvoin kesäisin tulee sellaista oloa, että haluaisin lähteä etelään. Suomen kesä on kuitenkin niin ihana ja vielä lyhytkin niin haluan nauttia siitä. 

Pelargoniani kukkivat parvekkeellamme
Lähipäivinä minua on mietityttänyt hyvinvointiin liittyvät asiat. Hyvinvointi on yllättävänkin tärkeä asia, kun oma hyvinvointi vaikuttaa niin moneen asiaan esim. omaan jaksamiseen, harjoitteluun, läheisiin ja parisuhteeseen. 

Huomaan, että olen heti energisempi niinä päivinä, kun aurinko paistaa. Mikä ei tietenkään ole mikään ihme. Kun niitä aurinkoisia päiviä on ollut, olen ollut mahdollisimman paljon ulkona. Mieleeni on myös tullut, että täydentäisin jo syksyä varten D-vitamiini varastoni. Tämänkin asian suhteen olen ollut aikaisemmin aivan liian huolimaton. Mutta aina voi oppia lisää niitä asioita, joilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. 

Elämä on ylipäätään kouluaikana hyvinkin hektistä ja silloin korostuu oma jaksaminen. Siispä tärkeätä on huolehtia säännöllisestä syömisestä, riittävistä yöunista, vitamiinien saannista ja liikunnasta. Itselläni haastava asia kouluaikaan on säännöllinen syöminen. Fiksua olisi alkaa ensi syksynä suunnittelemaan syömistä enemmän. Meidän taloudessamme syödään todella vähän valmisruokaa. Kukaan ei kuitenkaan jaksa kokata joka päivä varsinkaan kiireisinä päivinä. Hyvä keino olisi pakastaa vaikkapa viikon eväät koulua varten kerralla.  

Toivottavasti saamme nauttia pian aurinkoisista keleistä.


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...