torstai 28. toukokuuta 2015

Tulevasta


Tämän viikon jännittävin ja mielenkiintoisin juttu on tosiaan tuo lauantain keikka, jossa toimin sekä säestäjänä että esilaulajana. Tosiaan siinä on vielä pieni yhtyekin mukana, jossa soittavat viulu, kontrabasso ja kantele. Ei sitä voi kyllä koskaan tietää millaiselle keikalle pääseekään mukaan.  

Olin eilen Helsingissä laulutunnilla. Tällä hetkellä opettelen uutta ohjelmistoa syksyn tulevia koitoksia varten. Tarkoitus on löytää itselle mahdollisimman sopivia kappaleita ja täydentää puuttuvat kappaleet B-kurssiohjelmistostoon. 

Kesääni kuuluu opiskelua Joutsenon laulukurssilla. Se on hyvä paikka työstää uutta ohjelmistoa. Tämä tulee olemaan jo kolmas kertani Joutsenon laulukurssilla ja tänäkin kesänä on ihan pakko päästä sinne. Tuo intensiivinen lauluviikko saa kyllä aina ihmeitä aikaan. Tehokasta opiskelusta siellä tekee myös se kun saa sen viikon opiskella vain ja ainoastaan laulamista. Hyödynnän tunnit äänittämällä ne ja kuuntelemalla niitä tunnin jälkeen. Opistolla on myös hyvä mahdollisuus kerätä observointipisteitä eli seurata muiden opiskelijoiden laulutunteja.

Tänä kesänä en valitettavasti ole mukana Kangasniemen laulukilpailuissa. Yksi tavoitteistanihan se toki oli, mutta itse uskon siihen, että kaikella on aina joku tarkoituksensa ja minulla on nyt enemmän aikaa keskittyä johonkin muuhun. Pettymykset kuuluvat vahvasti tähän alaan, mutta ei tällä alalla myöskään voi olla ihminen, joka ei kestä pettymyksiä. Mielestäni täytyy keskittyä asian toiseen puoleen. Jos pettymyksellä onkin jokin toinen, positiivinen puoli. 

Tarkoitus olisi kesällä saada tehtyä myös oppariani. Aiheeseeni on alkanut löytymään punainen lanka. Ajattelin keskittyä laulajan henkiseen valmistautumiseen laulukilpailuja ajatellen.


Nautitaampa nyt ihanista aurinkoisista keleistä! <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Duo Milja & Lotta

  Minulle on jäänyt muutama hyvä ystävä opiskeluajoilta, joihin pidän yhteyttä säännöllisesti. Yksi heistä on ystäväni Lotta, jonka kanssa m...